ECB veri tabanından iletişim bilgileri çalındı

Avrupa Merkez Bankası'nın etkinliklerine katılan ve kayıt yaptıran kişilere ait elektronik posta ve iletişim bilgileri çalındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankanın etkinliklerine katılan ve kayıt yaptıran kişilere ait elektronik posta ve iletişim bilgilerinin çalındığını bildirdi.

ECB'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, veri tabanını koruma sistemine ilişkin bir güvenlik ihlali olduğu, bu nedenle ECB etkinliklerine katılan ve kayıt yaptıran kişilere ait e-posta ve iletişim bilgilerinin çalındığı duyuruldu.

"İç sistem ve pazar hassasiyetine ilişkin hiçbir bilgi tehlikeye girmedi"

İç sistem ve pazar hassasiyetine ilişkin hiçbir bilginin tehlikeye girmediği belirtilen açıklamada, "Söz konusu veri tabanı, ECB'nin internet sitesinde ECB konferansları ve ziyaretler gibi etkinlikler için kayıtları toplama bölümüne ilişkin kullanılıyordu. Bu veri tabanı, bankanın her türlü iç sisteminden fiziksel olarak ayrı" denildi.

Açıklamada, olayın bir anonim e-posta hesabının, bankadan veriler için maddi tazminat isteyen mailinden sonra ortaya çıktığı bildirildi.

Çalınan verilerin çoğunun şifreli olduğu ancak e-posta adresleri, bazı sokak adresleri ve telefon numaralarının şifrelenmediği ifade edilen açıklamada, "Banka e-posta adresleri ya da diğer bilgileri tehlikede olabilecek kişilerle iletişime geçiyor ve tüm şifreler önlem alma amacıyla değiştirildi" denildi.

Açıklamada ayrıca, Alman polisinin konu hakkında bilgilendirildiği ve soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir