Efsane Fenerli 'Küçük Fikret' hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin yaşayan en yaşlı futbolcusu Fikret Kırcan 95 yaşında hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu Fikret Kırcan, 95 yaşında hayata veda etti. A Milli Takımına da kaptanlık yapan 'Küçük Fikret' lakaplı Kırcan, Futbol Federasyonu'nda yöneticilik görevi de üstlendi.

1919 yılında doğan Fikret Kırcan, henüz 14 yaşında iken giydiği Fenerbahçe formasını tam 22 yıl giydi. 'Küçük Fikret' lakabıyla anılan Kırcan, sarı lacivertli formayla oynadığı 412 maçta 139 gol atarak efsane futbolcular arasında yer aldı.

8 kez giydiği A Milli Takım forması ile 2 gol kaydeden ve ay-yıldızlı forma altında kaptanlık da yapan Kırcan, aktif futbol yaşantısının ardından Fenerbahçe'de teknik direktörlük, yöneticilik ve Futbol Federasyonu'nda yöneticilik görevlerinde bulundu.

"Küçük Fikret"

Aynı zamanda takım kaptanlığını yapan kendisinden yaşça büyük Fikret Arıcan ile aynı dönemde futbol oynadıkları için "Küçük Fikret" ya da birçok taraftarca "Kefal Fikret" olarak lakaplandırıldı. Ünlü Fenerbahçe marşının "Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler" dizesinde bahsedilen "Fikretler"den biri Kırcan’dır.

Fikret Kırcan futbolculuğunun ilk döneminde 1934-35, 1935-36, 1936-37 yıllarında İstanbul Ligi, 1933-34, 1937-38, 1938-39 yıllarında İstanbul Şildi, 1935 yılında Türkiye Futbol Şampiyonası ve 1937, 1940 yıllarında Milli Küme şampiyonu olan Fenerbahçe takımında süratli, kıvrak ve estetik oyun tarzıyla giderek yıldızlaştı.

Yarın saat 10.30'da tören düzenlenecek

Bugün hayata gözlerini yuman Küçük Fikret lakaplı Fikret Kırcan için yarın tören düzenlenecek.
Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki tören saat 10.30'da başlayacak. Törenin ardından Fikret Kırcan, Şakirin Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yıldırım'dan başsağlığı mesajı:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fikret Kırcan'ın vefatı nedeniyle başsağlı mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüzün unutulmaz futbolcusu, camiamızın değerli büyüğü, ağabeyim Fikret Kırcan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Fenerbahçemize uzun yıllar hizmet veren ve Çubuklu formamızı 22 yıl boyunca aralıksız giyen Fikret Ağabeyime Allah'tan rahmet; Başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Fenerbahçe Ailesi'ne, spor kamuoyuna, dostları ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Bu konularda ilginizi çekebilir