Egeli çiftçiye elektrik kolaylığı

Denizbank ile Gediz Elektrik arasındaki anlaşmayla Üretici Kart sahipleri, tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarını 6 aya varan vadelerde ödeyebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Denizbank ile Gediz Elektrik arasındaki işbirliğiyle tarımsal sulama müşterileri, Üretici Kart'ı kullanarak elektrik borçlarını 6 aya varan vadelerle ödeyebilecek. 

EBSO'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Denizbank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan, çiftçinin hasat sonrası ürününü satıp parasını almadan sulamadan doğan borcunu ödemek zorunda kaldığını belirterek Türkiye'de ilk kez uygulanacak sistemle Denizbank Üretici Kart sahiplerinin sulamadan doğan elektrik borçlarını 6 aya varan vadelerle ödeme imkanına kavuşacağını ifade etti. 

Uygulamanın üreticiyi önemli ölçüde rahatlatacağını ve yoğun ilgi görmesini beklediklerini anlatan Orhan, "Bu inşallah diğer bölgelere de örnek olur. Üretici için elektrik gideri çok önemli. Banka olarak Üretici Kart vasıtasıyla üreticimizin diğer giderlerinin karşılanması konusunda da kolaylıklar getiriyoruz. İlk kez elektrik giderine yönelik bir kolaylığımız olacak" dedi. 

Elektrik borçlarının ödenmesine yönelik vade farkının bankanın uyguladığı diğer vade oranlarından daha düşük olduğunu belirten Orhan, kart ücretinin ise limitine göre yıllık 50 ile 125 lira arasında olduğunu anlattı.  

Gediz Elektrik Perakende A.Ş Müşteri İlişkileri Müdürü Mustafa Demir, özelleştirme sonrası altyapısını yenileyen kurumun müşteri beklentilerini dikkate alan girişimlerde bulunmaya başladığını, üretici kesimine yönelik büyük ilgi göreceğini düşündükleri bir uygulamaya başladıklarını ifade etti. 

İzmir ve Manisa illerinde toplam 90 bin tarımsal sulama abonesinden halen 19 bin 667'sinin borcunu ödemediğini belirten Demir, "Tarımsal sulama abonelerinin toplam abone sayısı içindeki payı yüzde 2, borçlu aboneler içindeki oranı ise yüzde 14 civarındadır. Tarımsal sulama abonelerinin 45 bin adet ödenmemiş faturalarından 24 milyon liralık alacağımız söz konusu. Bu alanda müşteri beklentilerine uygun olarak başlattığımız çalışmanın büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Üreticiye getirdiğimiz kolaylığın sosyal anlamda da olumlu neticeleri olacaktır" dedi. 

Demir, borcunu ödeyemeyen tarımsal sulama abonelerinin enerjisini kesmeden çözüm yolu aramaya çalıştıklarını ancak buna rağmen borçluların yaklaşık yüzde 10'luk bölümünün enerjisini kesmek durumunda kaldıklarını da sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir