Domus Academy 'lisans'a modayı da ekledi

Domus Academy lisans eğitimlerine Deneyim Tasarımı, Moda ve İç Mimarlık programlarıyla başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya’da tasarım okulu Domus Academy; global eğitimlerine Deneyim Tasarımı, Moda ve İç Mimarlık lisans programlarını ekledi. 2017-2018 eğitim yılında ilk kez başlayacak lisans programları, Domus Academy’nin “tasarlayarak öğrenme” yaklaşımını esas alıyor.

Domus Academy lisans programlarında Deneyim Tasarımı (XD) Lisans Programı; etkileşim tasarımı, hizmet tasarımı, kullanıcı deneyimi, bilgi mimarisi, grafik ve görsel tasarımın yanı sıra; prototiplendirme, fiziksel bilgi işlem, yaratıcı kodlama, senaryo oluşturma ve hikâye anlatımını da kapsayan farklı disiplin ve beceriler sunuyor.

Moda Lisans Programı, öğrencilerin İtalyan moda sektöründen başlayarak global moda dünyasıyla ilgili derinlemesine bilgi kazanmasını hedefliyor. Gerek uluslararası, gerekse sektörün yeni moda markalarının sıklıkla karşılaştığı zorluklara karşı ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve araçlardan oluşan donanımın sunulduğu programda; öğrencilere moda firmalarıyla işbirliği fırsatı da sağlanıyor. Pazar ve trend analizleri gibi yaratıcılığı geliştiren imkanların sunulduğu program, sürdürülebilir çoklu-kanal çözümleri geliştirme gibi becerileri kapsıyor.

Domus Academy İç Mimarlık Lisans Programı’nda ise ana hedef, geleceğin mekânlarına anlam katmak. Her geçen gün ilerleyen teknolojiyle değişen mekan algısını esas alan programda öğrenciler; büyük ölçekten, mikro müdahalelere; kentsel boyuttan iç tasarımda kullanılan el yapımı eşyalara uzanan farklı ölçeklerdeki tasarımı deneyimleme ve uygulama fırsatı buluyor.

Domus Academy lisans programlarının tanıtımında söz alan Enstitü Başkanı Line Ulrika Christiansen, 2017-2018 öğretim yılında hayata geçirecekleri lisans programları için “Dünya çapındaki tasarım yaklaşımımıza, lisans programlarını da eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Programlarımızı, tasarım endüstrisinin yeni taleplerinden yola çıkarak seçtik. Öğrencilerimize dünyanın tasarım başkentlerinden Milano’da, tasarımın geleceğine ayak uyduran bir eğitim imkanı sunuyoruz. Domus Academy’den mezun olduktan sonra tüm öğrencilerimizin sektörün başarılı oyuncuları arasına girebileceğinden hiç şüphem yok.” dedi.