Dünya ile Macmillan güçlerini birleştirdi

Eğitim dünyasının önde gelen aktörlerinden Dünya Education ile İngiliz geleneğinin dünya çapında saygın temsilcisi Macmillan Education güçlerini birleştirdi. Dünya Education, Macmillan yayınlarının Türkiye'deki distribütörü oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

17 yıldır bin 100’den fazla okula basılı ve dijital eğitim materyalleri sağlayan Türkiye’nin öncü eğitim yayınları dağıtıcılarından olan Dünya Education, distribütörlüğünü üstlendiği Cambridge University Press, Cornelsen, Holmwoods, Caramel Tree, Yellow House gibi küresel ölçekte saygın yayıncıları arasına, bu alanda 170 yıllık bir geleneği temsil eden ve 120 ülkede faaliyet gösteren Macmillan Education’ı da kattı.

Eğitim, Dünya ile değişiyor

Dünya Süper Veb A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Education, Türk ELT (English Language Teaching) pazarının önde gelen aktörlerinden biri. Dünya Education, öğrenci ve öğretmenlere yönelik basılı ve dijital eğitim materyalleri tedarik etmenin ötesinde Unicef Türkiye Milli Komitesi ile birlikte hayata geçirdiği projelerle Türk eğitim dünyasına önemli katkı sağlayan bir kuruluş olarak da ön plana çıkıyor.

Alanında yetkinliğini ispat etmiş birçok özel ve devlet okuluna hizmet sunan Dünya Education, İstanbul’daki merkez ofisi yanı sıra Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’daki büroları ve Türkiye çapında geniş bayi ağı ile tüm okullara ulaşıyor. Hemen her gün değişen eğitim dünyasını ülkemiz okulları ve eğitimcilerinin takip etmesine imkân sağlayan Dünya Education, daima kaliteye olan bağlılığının bir sonucu ve kendini sürekli yenileme vizyonunun gereği olarak eğitim alanında dünya gündemini belirleyen kuruluş ve yayınlarla işbirlikleri yapmaya devam ediyor.

Dünya Education, Türkiye’de eğitim alanında ihtiyaç duyulan tüm materyallerin anında ulaşılabilir olması hedefiyle dünyanın önde gelen ELT yayıncılarından Macmillan ile işbirliğine gitti. Dünya Education ve Macmillan Education arasında Madrid’de imzalanan anlaşma çerçevesinde, Macmillan eğitim yayınlarının Türkiye’de tek distribütörü oldu. Bu anlaşma çerçevesinde, Macmillan bünyesinde bulunan 3 binden fazla eğitim materyali, Dünya Education'ın deneyimli ve uzman kadrosu ile Türkiye'de okullara ulaşmaya başlayacak.

‘Yaşam için öğrenim’

Macmillan Education küresel ölçekte faaliyet gösteren bir yayıncı olmanın ötesinde yerel ölçekte etkinliğe ve destek verdiği eğitimci ve öğrencilerle yakın ilişkiler kurmaya atfettiği önem ile ön plana çıkan bir yayınevi. Bu noktada kadim İngiliz geleneğinin dünya ölçeğindeki temsilcisi, okul öncesinden yetişkinlere, öğretmenlerden diğer profesyonellere kadar uzanan geniş yelpazedeki yaklaşımını ‘yaşam için öğrenim’ mottosu ile ifade ediyor.
İngilizce dil öğretimine vizyonel bir yaklaşım sunan Macmillan, dil becerilerinin ötesinde ‘yaşam becerileri’ ile donanmış, hem mesleki hem de sosyal anlamda tam donanımlı nesiller yetiştirmeyi kendine görev ediniyor.
Bu çerçevede Dünya Education ve Macmillan Education arasında geçtiğimiz günlerde İspanya’nın Madrid şehrinde atılan imzalar, Türk eğitim hayatında ufuk açacak umut vadeden bir gelişme olarak yeni bir çağı müjdeliyor.

MACMILLAN İLE DAHA DA GÜÇLÜYÜZ

İmza töreninde açıklama yapan Dünya Süper Veb Ofset A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Burcu Kösem şöyle dedi: “Dünya Education, 17 yıllık geçmişi, yaygın bayi ağı, eğitimciler ile kurduğu kuvvetli iletişimi ve güçlü marka işbirlikleri ile Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri. Macmillan ile yaptığımız bu işbirliğinin her iki tarafa da güç katacağına inanıyorum. Macmillan yenilikçi eğitim materyalleri ile öne çıkan, yerelleştirmeye önem veren, eğitimi hayatın içine taşıyan önemli bir marka. Dünya Education’ın pazardaki güçlü konumu Macmillan işbirliği ile daha da sağlamlaşmış olacak.”


MACMİLLAN EĞİTİMDE İDDİALI GELİYOR

Dünya Education ve Macmillan arasında yapılan distribütörlük anlaşması çerçevesinde ilk bayi toplantısı 11 -12 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. 70'e yakın bayinin katıldığı toplantıda, Dünya Education ve Macmillan Education arasında imzalanan işbirliği anlatıldı, yeni eğitim yayınları tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dünya Education Pazarlama ve Eğitim Direktörü Paul Zarraga, yeni iş birliğinin önemine vurgu yaparak şöyle dedi: “Dünya Education sahip olduğu markalara bir yenisini daha ekleyerek eğitim içeriği konusundaki gücünü artırmış oldu. Anlaşmanın imzalanmasından hemen sonra çok hızlı bir şekilde bayi ağımızı Macmillan’ın yenilikçi eğitim materyalleri konusunda bilgilendirmek için toplandık. Macmillan Education’ın değerli yöneticileri de bayilerimiz ile bir araya gelme fırsatı yakaladılar. Macmillan Education, dünyanın önde gelen eğitim materyalleri şirketlerinden biri.

Dünya Education, yeni işbirliğine ait ilk toplantısında
bayilerini Antalya’da bir araya getirerek Macmillan yayınlarını tanıttı.

1957’den 1963 yılına kadar İngiltere’de Başbakanlık yapan Harold Macmillan, görevden sonra Macmillan CEO’su olarak şirkete farklı bir vizyon kazandırarak ELT sektörüne girdi. Birçok Avrupa ülkesinde pazar payında lider konumdalar. Burada en büyük farkları ise, gelişen dünyaya ayak uydurarak materyalleri daha yenilikçi hale getirmeleri. Global bir şirket olmalarına karşın, bulundukları ülkede lokal çalışarak materyalleri doğru bir şekilde ülkeye uygun hale getiriyorlar. Bayilerimizi bu toplantıda bir araya getirip, yeni işbirliğimizin onlara ne gibi fırsatlar yaratacağını anlattık. Aynı zamanda Macmillan eğitim materyallerinin nasıl farklılaştığını, okullara, eğitimcilere, öğrencilere ve hatta velilere ne gibi faydalar sağladığını birinci ağızdan dinleme şansı buldular. Bayilerimizden aldığımız ilk izlenimler çok olumlu. Macmillan yayınlarının Türkiye’de Dünya Education ile yüksek pazar payını hedefleyeceğine inanıyoruz.”

TÜRKİYE'DE LİDER OLMAK İSTİYORUZ

Toplantıya katılan Macmillan İspanya ve Batı Avrupa Direktörü Marta Martinez, Dünya Education ile yapılan anlaşma sayesinde Macmillan eğitim materyallerinin Türkiye’de daha yaygın olarak kullanılacağını belirtti. Eğitim sektörünün hızla değiştiğini vurgulayan Martinez şöyle konuştu: “Dünya Education ile birlikte düzenlediğimiz ilk etkinlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen bayilerle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Eğitim sektörü hızlı bir şekilde değişiyor ve eğitimciler için bu değişim zorlu bir süreç. Macmillan bu değişime liderlik etmeye ve dönüşümü hızlandırmaya çalışıyor.

Macmillan olarak 170 yıllık bir geçmişe sahibiz, 120’den fazla ülkede satış operasyonları yapıyoruz. İki yıl önce Springer ve Macmillan arasında bir birleşme oldu. Şu anda 13 binden daha fazla çalışanı olan büyük bir grubuz. Benim yönetimim altında bulunan İspanya’da Macmillan materyallerinin %35’in üzerinde pazar payı var. Yine dünyanın diğer birçok bölgesinde de lider konumdayız. Bugün burada en yeni eğitim materyallerimizi sizlere tanıtıyoruz. Macmillan’ın en güçlü yanı yenilikçi olması ve eğitim sektörünü yakından takip ederek en iyi eğitim materyallerini sunabiliyor olmasıdır. Özellikle çift dilli materyallerimiz ve bu yenilikçi yaklaşımımız sonucu geliştirdiğimiz ürünler tüm dünyada çok başarılı sonuçlar elde ediyor.

Macmillan İspanya ve Batı Avrupa Direktörü Marta Martinez

Biz Macmillan olarak insanların eğitim ile kendilerini geliştirmelerini ve daha iyisini başarmalarını hedefliyoruz. Dünya Education ile olan işbirliğimizin temelini de bu oluşturuyor. Çünkü birçok ortak noktamız ve hedefimiz var. Macmillan olarak bizler materyallerimize güveniyoruz. Dünya Education’ın tecrübesine ve güçlü bayi ağı sayesinde Türkiye’deki gücümüzü artıracağımıza inanıyorum.

Bugünkü toplantının sonunda hepiniz Macmillan ürünlerini satıyor ve tanıtıyor olmaktan memnun olacaksınız. Macmillan birçok ülkede var ancak şu anda Türkiye tüm dünyada önceliğimiz arasında. Türkiye eğitim alanında büyük bir pazara sahip. Biz buradaki yatırımlarımızı artırarak Türkiye’de daha da büyüyeceğimize inanıyorum. Dünya Education’a beni buraya davet ettikleri ve sizlerle tanıştırdıkları için teşekkür ediyorum, çok başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyorum.”

Talip Yahşi

GELİRDEN ÇOCUKLAR YARARINA PAY  AKTARILACAK
Dünya Education bayilik çözüm ortağı EDUCO Group’un kurucularından Talip Yahşi, toplantıda yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Dünya  Education ve Macmillan işbirliğinin Türkiye’de  eğitim materyalleri konusunda önemli bir fark  yaratacağına inanıyorum.Bu salonda bulunan  çözüm ortakları Türkiye’nin farklı bölgelerinde  en iyi tanınan ve bilinen kişilerdir. Eğitim  sektöründe başarının anahtarı güvenden  geçiyor. Çözüm ortaklarımızın hem sosyal sorumluluk kampanyasına destek vermeleri hem de Macmillan ürünlerinin çok daha yaygın kullanıma kavuşmasında önemli görevler düşüyor

MEMNUNİYET MOTİVE EDİYOR

Dünya Education ve Macmillan işbirliği çerçevesinde düzenlenen bayi toplantısında gerçekleştirilen kurs tanıtımları içerisinde Mektebim Okulları’ndan İngilizce Öğretmeni Nuray Bobinci ile Özel Çevre Okulları İngilizce Öğretmenleri Hande Parlak ve Hande Bulut sunum yaptılar. Macmillan’ın okul öncesi kitap serisi olan DEX’i kullandıklarını belirten Mektebim Okulları İngilizce Öğretmeni Nuray Bobinci şöyle dedi: “Sevimli bir dinozor olan DEX karakteri, okul öncesi eğitimde çocukların derse ilgilerini artırdı, hepsinin sevgilisi oldu. Okul öncesi eğitimde oyunlaştırma ve hikayeleştirme işimizi kolaylaştırıyor ve öğrencilerin öğrenme becerisini artırıyor.”

Özel Çevre Okulları İngilizce Öğretmenleri Hande Parlak ve Hande Bulut, Macmillan yayınlarından Tiger Time sayesinde çocuklar ile iletişimi artırdıklarını belirterek şöyle dediler: “Tiger Time sayesinde çocukların İngilizceye olan ilgisi ve edindikleri beceri artıyor. Hızlı alınan olumlu sonuçlar ebeveynlerini mutlu ediyor.”

Bu konularda ilginizi çekebilir