İSMEK'e 3 günde 134 bin başvuru

İSMEK'e yeni dönem kursları için, ilk 3 günde 134 bin 560 kişinin başvurduğu bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'na (İSMEK), 2016-2017 eğitim dönemi için, ilk üç günde 134 bin 560 kişi başvuru gerçekleştirdi.

İSMEK'ten yapılan açıklamaya göre, yeni dönemde 235 kurs merkezinde 540 branşta eğitim verilecek. Ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinden yararlanmak isteyenler "www.ismek.istanbul" adresi üzerinden online kayıt yaptıracak.

Kayıtlar başladıktan bu yana geçen üç gün içerisinde 134 bin 560 İstanbullu İSMEK'ten eğitim almak için başvuruda bulundu.

İnternet üzerinden online yapılan bu işlem, ön kayıt olarak kabul edilirken, öğrencilerin daha sonra eğitim almak istedikleri İSMEK kurs merkezine kimlik fotokopileriyle birlikte gelerek şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

Geçen sene 236 bin kişi faydalandı

İstanbullular, bilişim teknolojilerinden el sanatlarına, müzikten giyim teknolojilerine, yiyecek-içecekten güzellik ve cilt bakımına, bahçecilikten perakende ve pazarlamaya, gıda teknolojisinden kuyumculuğa, yabancı dil eğitimlerine kadar 35 ana alanda kendilerini geliştirebilecekleri bir branşı tercih etme imkanına sahip olacak. İSMEK, meslek edinmek isteyen İstanbullular için çok önemli merkezlerini bu eğitim döneminde faaliyete geçiriyor. Fırıncılık ve pastacılık alanında meslek edinmek veya bu alanda kariyer yapmak isteyenler için Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, yiyecek-içecek sektöründe meslek edinmek veya bu alanda kendisini geliştirmek isteyenler için de Mutfak Sanatları Okulu yeni dönemde eğitim vermeye başlayacak.

İSMEK'te pek çok önemli branşta eğitimler verilecek. Bilişim teknolojileri alanındaki "App Inventor ile Android Mobil Uygulama Geliştirme", "iOS ile Mobil Programlama" ve "Ardunio ile Robotik Programlama", el sanatları alanındaki "Kağıt Çiçek Yapımı (Quilling)" ve grafik ve fotoğraf alanındaki “Story Board (Görsel Senaryo Hazırlama)", "Televizyon Grafiği", "Reklam Tasarım-2”, güzellik ve cilt bakımı alanındaki "Refleksoloji Masajı" gibi branşların yanı sıra muhasebe ve finansman alanında "Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi", "İnşaat Muhasebesi" ve "Uygulamalı Muhasebe Uzmanlık Eğitimi" branşları, yeni branşlar arasında yerini alıyor. Sanat ve tasarım alanında da "Modern Hat Uygulama" branşı, yiyecek-içecek hizmetleri alanında "Butik Çikolata Hazırlama", "Türk Mutfağı", "Dünya Mutfağı", "Osmanlı Saray Mutfağı" branşları, mesleğinde ilerlemek yahut yeni bir meslek edinmek isteyen İstanbul halkının ilgisine sunulan yeni branşlar arasında bulunuyor.

Geçen dönem İSMEK'e 500 binin üzerinde başvuru gerçekleşmiş ve 236 bin kişi İSMEK eğitimlerinden yararlanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir