KHK'ler ile 1061 okul kapatıldı

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK'lar ile 1061 okulun kapatıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) öncülüğünde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu bu yıl 'Eğitimde Öngörüler' temasıyla düzenleniyor.

Sempozyumda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye'de 8 bin 18 özel okulun 1 milyon 153 bin öğrencisi olduğunu belirti. Son bir yılda 1021 özel okulun açıldığını kaydeden Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile irtibatı olduğunu belirlenen 1060 okulun  kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatıldığını söyledi.

"Özel okullardaki öğrenci oranı yüzde 7.6"

Özel okul sektörünün büyümeye devam ettiğini ifade eden Erdem, “Özel sektör payını artırmak adına ciddi düzenlemeler yaptık. Son 3 yıldır öğrencilere vermeye başladığımız eğitim ve öğretim desteği niyetimizin göstergesidir. Öğrenciler adına şu ana kadar okullarımıza 2 milyar 103 milyon ödeme yapıldı. 2016-2017 yılında öğrenci başına 2 bin 806 lira ilkokul, 3 bin 440 lira ortaokul, 4 bin lira lisedeki öğrencilere destek veriyoruz. Özel okullarda okuyan öğrenci oranı son açılışlarla birlikte yüzde 7.6'ya ulaştı. 4 yıl önce bu oran yüzde 3 idi. 2023 yılındaki hedefimiz bu rakamın yüzde 15'lere ulaşması" diye konuştu.

"Yurtdışına okul açın"

FETÖ okullarının kapatılmasıyla yurt dışında da bir boşluk oluştuğunu söyleyen Erdem, “Sizden bir ricamız var. Çok iyi niyetle baktığımız hain terör örgütü başımıza neler getirdi gördük. Yurt dışında bu okulların kapatılmasıyla bir boşluk doğdu. Bu heyecanınızı gelin yurtdışında da paylaşalım. Yurt dışında okullar açın. Bunu hep beraber yapalım, buna çok ihtiyaç var. Bu terör örgütünün okullarına çocuklarını gönderenler çaresiz durumda" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir