KPSS başvuruları başladı

ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi başvuruları başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖSYM tarafından düzenlenecek 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) başvuruları başladı. Adaylar başvurularını bugünden itibaren 23 Mart'a kadar yapabilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS lisans düzeyinde, 21 Mayıs, 27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak.

Adayların tümü, 21 Mayıs 2017'de sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek. ÖABT ise, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz'da uygulanacak.

2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları, bugünden itibaren 23 Mart'a kadar yapılacak ve ücret ödeme için son gün 24 Mart olacak.

2017-KPSS alan sınavları olan kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, işletme, muhasebe, hukuk, iktisat, istatistik, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri başvuruları 27-31 Mart'ta alınacak. Ücret ödeme için son gün ise 3 Nisan.

Alan testlerinin her biri ayrı kitapçıkta yer alacak

Öte yandan ÖSYM tarafından 2017 KPSS kılavuzunda değişiklikler yapıldı. Buna göre, 2017- KPSS sınav uygulamasında, genel kültür-genel yetenek testi için verilen süre 120 dakikadan 130 dakikaya çıkarıldı.

Aynı gün içerisinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 160 dakikalık iki oturum halinde ve her oturumda 5 testin yer aldığı KPSS alan bilgisi sınav uygulaması, iki günde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda ve her alanın ayrı bir test olarak uygulanacağı bir formata dönüştürüldü.

Daha önce 5 testin bir kitapçıkta yer aldığı uygulama yerine her adayın kendi alanı ile ilgili testlere odaklanabilmesine imkan sağlamak üzere alan testleri birbirinden ayrıldı.

ÖABT sınav sayısı artırıldı

Daha önce 16 alanda yapılan ÖABT sınavı Okul Öncesi Öğretmenliğinin de eklenmesi ile 17 alanda yapılacak. ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ilgili yılda yapılan İlkbahar Dönemi Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir