MEB'den 33 bin personel ihraç edildi

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, KHK'lar ile bugüne kadar 33 bin personelin ihraç edildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) ihraç edilen personel sayısı ve öğretmen rotasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEB'den KHK kapsamında toplam 33 bin 65 personelin ihraç edildiğini bildiren Yılmaz, "İhraç etmekten de memnun değiliz. Ama bunu yapmaktan başka da çare yok" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, 7 bin 210 personelin de açığa alındığını ve incelemelerinin devam ettiğini belirterek, savcılıktan ve istihbarat kuruluşlarından bilgiler geldiğini ve bu 7 bin 210 kişiye ilişkin bilgilerin kesinleşmediğini ifade etti.

"İhraç edilen 539 öğretmen firar etti"

Yılmaz, "İhraç ettiğimiz insanların 3 bin 855 kişisi şu anda tutuklu. Yani bu da gösteriyor ki yaptığımız işlerin hukuki dayanağı var. İhraç etmiş olduğumuz 3 bin 912 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. İhraç ettiğimiz kimselerden 539'u da firar. Bu kişiler kendisiyle henüz temas kurulamamış, kaçak ve firar durumdalar"

"Bir öğretmen 7 bölgede de çalışsın istiyoruz"

Bakan Yılmaz, öğretmen rotasyonu uygulamasının gerekli olduğunu ama bakanlık olarak şu an itibarıyla bunu düşünmediklerini bildirdi.

Öğretmenlerin Türkiye'nin her bölgesinde çalışması ve bir okula sabit kalmamaları gerektiğine işaret eden Bakan Yılmaz, "Milli Eğitim Temel Kanunu'nda 'öğretmenlerin Türkiye'nin her bölgesinde çalışması esastır' diyor. Yani çalışma hayatı boyunca 7 bölgenin her birinde 6 yıl çalışacak" dedi.

Rotasyonun bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Rotasyonun yapılması gerekli, ancak şu anda yapmayı düşünmüyoruz. Öğretmenlerimizi rahatsız etmemek için mevcut kurmuş olduğumuz sistemi bozmadan bir orta yol bulacağız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kendi dönemlerinde öğretmenlerin sözleşmeli olarak alınacağını ve şu anda öğretmenlerin bulunduğu ilde 4 yıl görev yaptıklarını belirten Bakan Yılmaz, "İstiyoruz ki bir öğretmen gittiği yerde 4 yıl kalsın. Birinci sınıftan alsın 4'e kadar ya da 4'ten alsın 8'e kadar. Ondan sonra biz her yıl performansına bakalım. Başarılı görürsek, kadroya geçirelim." diye konuştu.

"20 bin öğretmen alınacak"

Bu konularda ilginizi çekebilir