Mektebim Okulları 14 yeni okul açacak

Mektebim Okulları, Cambridge Complete Solution School ile İngilizce dil eğitimi konusunda işbirliği anlaşması imzaladı, adını "Mektebim Okulları Cambridge Complete Solution School" olarak yeniledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 


 

İSTANBUL - Türkiye'de DÜNYA Gazetesi bünyesinde faaliyet göstren Cambridge Complete Solution School ile İngilizce dil eğitimi konusunda işbirliği anlaşması imzalayan Mektebim Okulları, adını "Mektebim Okulları Cambridge Complete Solution School" olarak yeniledi. Halen İstanbul'da Silivri, Büyükçekmece ve Bakırköy'de yedi okul ile faaliyet gösteren Özel Mektebim Okulları, 13 milyon 750 bin tutarında yatırımla 10 yeni kampüste 14 yeni okul daha açacak.

Mevcut okullarında 1470 öğrencinin öğrenim gördüğü Mektebim Okulları, 2013-14 eğitim-öğrenim döneminde 5580 yeni öğrenciye daha ulaşacak. Kurduğu Anadolu Sağlık Meslek Liseleri ile tanınan ama bünyesinde kolej (anaokulu, ilkokul, ortaokul) Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi de bulunan Özel Mektebim Okulları'nın yeni okullarının arasında iki Anadolu Adalet Meslek Lisesi de olacak. Mektebim Okulları adını Latin harfli yeni alfabenin öğretilmesi için Atatürk'ün talimatıyla kurulan Millet Mektepleri'nden alıyor. Latin alfabesinin öğretilmesinde başöğretmenlik yapan Atatürk, Harf Devrimi'ni Dolmabahçe Sarayı'nda tanıtmıştı. Eş zamanlı olarak Türk Alfabesi de ilk defa Dolmabahçe Sarayı'nda halka dağıtılmıştı. Özel Mektebim Okulları da yeni okullarını Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan basin toplantısı ile tanıttı.

Yedi okulda 1470 öğrenci eğitim görüyor

Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Silivri, Büyükçekmece ve Bakırköy'deki anaokulu, kolej, Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri'nden sonra, Mektebim Okulları kalitesini daha geniş bir kitleye yaymak için zincire 10 yeni kampüste 14 yeni okul daha ekleme kararı aldıklarını bildirdi. Mektebim'in açacağı yeni okulların adları şöyle:
"Çerkezköy kampüsünde kolej, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; Bahçeşehir'de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; Beykent'te Mektebim Koleji; Çorlu'da Mektebim Koleji, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Adalet Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi; Bahçelievler'de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Adalet Meslek Lisesi; Büyükçekmece'de anaokulu ve Balıkesir-Edremit'te Anadolu Sağlık Meslek Lisesi."

Cambridge kalitesinde İngilizce öğretecek

Cambridge Complete Solution School ile Mektebim Okulları'ndaki İngilizce dil eğitimi konusunda işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirten Ümit Kalko, okullarının bundan böyle "Mektebim Okulları Cambridge Complete Solution School" adını taşıyacağını açıkladı.

Mektebim Okulları'ndaki İngilizce eğitiminin tamamiyle Cambridge Complete Solution School yönetim ve kontrolünde yürütüleceğini ifade eden Kalko, Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerine de Cambridge Complete Solution School sertifikası edinme zorunluluğu getirdiklerini söyledi.

Turkcell ve Vestel ile "Akıllı Okul" projesi

Yeni öğrenim döneminde "Akıllı Okul" projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, bu projedeki partnerlerinin Turkcell ve Vestel olduğunu açıkladı.

Mektebim Okulları'nı Vestel'in akıllı tahta ve tablet bilgisayarları ile donattıklarını, bu cihazların eğitimle bütünleşmesini sağlamak için de Turkcell'in ilk kez Mektebim Okulları'nda kullanmaya başlayacağı "Akıllı Eğitim" ürününde karar kıldıklarını ifade eden Kalko, böylelikle Mektebim Okulları öğrencilerinin, akıllı tahta ile tablet bilgisayar arasında kurulan iletişim sayesinde, derslerde görülen tüm konuların yazılı ve görsel içeriklerinin Turkcell'in veri bankasından bir tuşla tabletlere geri çağırarak istedikleri zaman istedikleri yerden derslerini tekrar etme olanağına kavuşacaklarını söyledi.

Medical Park Hastaneleri ile işbirliği

Sağlık meslek liselerinin öğrencileri için Medical Park Hastaneleri ile bir staj işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirten Ümit Kalko, öğrencilerin Medical Park'ın yurt genelindeki hastanelerinde staj yapma imkanına kavuşması dışında, okul bünyesinde kurulan "İstihdam ve Kariyer Ofisi" aracılığı ile sağlık meslek lisesi mezunlarının hem Medical Park Hastaneleri'nde, hem halen staj işbirliği görüşmesi sürdürülen başka iki hastanede, hem de diğer özel hastanelerde işe girmelerine yardımcı olacaklarını kaydetti.