San-Der Meslek Lisesi 2017-2018 eğitim öğretim yılında hazır

2016'da inşasına başlanan San-Der Meslek Lisesi en geç ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENDER YAZICI

İSTANBUL - İstanbul 3. Bölge Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (San-Der) girişimleriyle Haziran 2016’da inşasına başlanan San-Der Meslek Lisesi’nin önümüzdeki eğitim yılına hazır olması hedefleniyor.

10 bin metrekarelik alan sahip olacak okulun maliyeti ise yaklaşık 8,5 milyon TL. Projeyi 2015 yılında gündeme getirdiklerini anlatan San-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocasakal, dernek bünyesinde kurulan okul komisyonu ile fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile protokoller yapıldığını ifade eden Kocasakal, “Öncelikle burada emeği geçen yerel yönetimlere San-Der yönetimine ve tüm bağışçılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi tam destek verdi. Belediye okul arazisini bedelsiz olarak tahsis etti” dedi. Bunun yanında yüze yakın firmanın projeye destek verdiği bilgisini veren Kocasakal, “Kaba inşaat sürecinin ardından ince işlerin üstlenilmesinde de yine üyelerimizin birçoğu destek sözü verdi. Örneğin, elektrik işlerini üyelerimizden biri, mutfak yapımını da bir diğer üyemiz üstlendi” dedi ve okulun en geç ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredileceği bilgisini verdi

Projenin maliyeti bağışlarla karşılanıyor

San-Der Meslek Lisesi’nin tekstil, kimya, elektrik-elektronik, inşaat ve makine sektörlerine yönelik olacağını söyleyen Mehmet Kocasakal, “San-Der Meslek Lisesi 24 adet derslik, 4 adet laboratuvar, 5 adet meslek atölyesi, konferans salonu, kütüphane, kapalı spor salonu ve açık basketbol sahası, yemekhane ve kantin ile amfi ve peyzaj alanlarından oluşacak” şeklinde konuştu. Toplam okul alanının 10 bin metrekare olacağı bilgisini veren Kocasakal, okuldan yaklaşık 550 öğrencinin faydalanmasını hedefl ediklerinin altını çizdi. Toplam maliyetinin ise yaklaşık 8,5 milyon TL olduğunu kaydeden Kocasakal, bu maliyetin tamamının nakdi ve ayni bağışlarla karşılandığını belirtti. Ayrıca Kocasakal, www.sander.org.tr adresinden projenin ve bağış tutarlarının şeffaf olarak paylaşıldığını sözlerine ekledi.