Uludağ Üniversitesi'de hedef ilk 10

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak hedeflerinin Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girmek olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ilk etapta projelendirmeleri biten sosyal yaşam merkezi, merkezi derslikler, laboratuvarlar ve yeni caminin temellerini atmayı hedeflediklerini belirterek, hedeflerinin Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girmek olduğunu vurguladı.

UÜ’yü kazanan yaklaşık 12 bin öğrenciye üniversiteyi tanıtabilmek adına gerçekleştirilen Oryantasyon Günleri’nin açılışında konuşan Rektör Ulcay, yeni eğitim öğretim dönemine 69 bini aşan bir öğrenci kapasitesi ile başladıklarını bildirdi.

Dünyanın en iyi 500 üniversitesinden 5'i Türkiye'den Dünyanın en iyi 500 üniversitesinden 5'i Türkiye'den 

Bugüne kadar toplam 200 bin öğrenci mezun ettiklerini dile getiren Ulcay, “Hayata geçireceğimiz projeler ile Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında yer almayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, 132 bin metrekarelik bir sosyal yaşam merkezini üniversitemiz içerisinde en kısa sürede hayata geçireceğiz. Merkezi laboratuvar binamızı bitiriyoruz. Kütüphanemize ek bina yapıyoruz. 41 yıldır yapılamayan rektörlük binamızı da bu dönem içinde bitireceğiz. 8 bin öğrencinin aynı anda ders göreceği merkezi derslikler ve laboratuvar binamızın da temelini atıyoruz. En kısa sürede onu da tamamlayacağız. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için de bin konutluk bir lojman projemiz var. Onu da yap-işlet ve devret mantığı ile yaptıracağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir