Yüzüncü Yıl Üniversitesine 'Van' eklenecek

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Battal, üniversitenin Van'da olduğunun anlaşılması için ismine "Van" eklenmesi konusunda YÖK'e yazı gönderdiklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin Van'da olduğunun anlaşılması için ismine "Van" eklenmesi konusunda YÖK'e yazı gönderdiklerini, konuyla ilgili kanun çıkması halinde ismin bu şekilde kullanılacağını bildirdi.

Prof. Dr. Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin isminin resmi yazışmalarda, "Yeni Yüzyıl Üniversitesi" ile karıştırıldığını söyledi.

Bu karışıklığı gidermek için üniversitenin adının başına "Van" ismini ekleyeceklerini belirten Battal, şunları kaydetti:

"Van, Türkiye'nin vazgeçilmez, çok değer verilen kentlerinden biri. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin Van'da olduğunu vurgulamak için üniversitemizin isminin başına 'Van' eklensin istedik. Bunu da YÖK'e yazdık. Orada gerekli işlemler yapıldı ve Bakanlar Kuruluna gönderildi. Oradan da Meclise gönderilecek. Kanunlaştırılması durumunda artık üniversitemizin ismi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olacak. Bundan sonra da bütün kullanımlarda adı bu şekilde geçecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir