"Ah, o otel odaları!"

Dünyanın en ilginç beş otel lobisi: Oyun parkı, yüzme havuzu, İnstagram, kahve erbabı, sanat galerisi; Hilton Worldwide’tan yeni iki otel; Astaş Holding projelerinden Mandarin Oriental, Bosphorus İstanbul’u 2019’da yılında hizmete açmayı planlıyor…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en ilginç beş otel lobisi

Otel lobileri, bir zamanlar misafirlerin sadece odalarına çıkmadan önce kullandığı, sönük ve ruhsuz mekânlardı. Günümüzdeyse lobilerde göz alıcı özellikler öne çıkıyor, sıra dışı hizmetlerin sunuluyor, eğlenceli keşifler yapılıyor. Başka bir deyişle, misafirlerin check-in ve check-out işlemleri hâlâ lobide yapılsa da, bu noktalar artık birer sosyal alan olarak da hizmet veriyor. Bu yıl 25. yaşını kutlayan Hotels.com, çeyrek yüzyıl önce hayal bile edilmeyen, ama günümüzde alanının en iyisi olan sıra dışı otel lobilerini şöyle sıralıyor:

1. Oyun Parkı Lobi
4 yıldızlı Barcelo Malaga: Malaga merkezindeki Barcelo Malaga bir dizayn otel. Otelin en ilginç özelliği ise lobi alanı. Paslanmaz çelikten yapılmış dev kızak EDHA hemen dikkatinizi çekecek. EDHA ismi İspanyolcada "cesur insanlar için kızak" anlamına geliyor. Misafirler bu kızakla birinci kattan otelin B-Lounge barına inebiliyor.

2. Yüzme Havuzu Lobisi
4 yıldızlı Room Mate Grace, New York: Midtown Manhattan bölgesindeki Room Mate Grace'in ilginç yanı lobisindeki havuzu! İç ısıtan aydınlatması ve minderli kolezyum tarzı koltuklarıyla dikkat çeken havuz 24 saat açık. NYC bölgesindeki tek havuz içi barın burada olduğunu da hatırlatalım.

3. Instagram Lobisi

4 yıldızlı Ovolo 1888 Darling Harbour, Sidney: İlk Instagram oteli olarak bilinen 1888 Darling Harbour, Sidney'in eski tarz havasını çağdaş ve şık bir tasarımla birleştiren bir butik otel. Lobiye adımınızı attığınız anda Instagram teması dikkatinizi çekiyor. Çünkü misafirlerin check-in işlemleri Instagram üzerinden yapılıyor. Lobideki barın yanında yer alan "selfie" standı, misafirlerin kolayca fotoğraf çekebilmesi için düşünülmüş. Üstelik çekilen resimler, otelin renkli Instagram hesabını gösteren ekranlarda hemen görüntüleniyor. Ayrıca on binden fazla Instagram takipçisi olan misafirler, otelde ücretsiz konaklayabiliyor.

4. Kahve Erbabı Lobisi
5 yıldızlı Lux Belle Mare, Moritus: Moritus'taki Lux Belle Mare otelinin açık hava lobisine girdiğinizde Cafe Lux yer alıyor. Deneyimli baristaların hazırladığı kahvenizi içerken adadaki diğer otellere gönderilmek üzere kavrulan kahve çekirdeklerinin dansını da izleyebiliyorsunuz.

5. Sanat Galerisi Lobi
5 yıldızlı Molitor Paris by MGallery: Molitor 60 yıldır, havuzları, galaları ve "avant garde" atmosferiyle Paris'in en popüler yüzme havuzuydu. 1989 yılında kapatılan bu havuz daha sonra sanatçıların uğrak yeri oldu ve kentsel bir sanat mekânı haline geldi. 2014 yılında bugün bildiğimiz Molitor Otel olarak yeniden doğdu. Havuz ve sanat bu otelin ana temasını oluşturuyor. Bir grafitti Rolls Royce'un yer aldığı lobi adeta bir "pop up" sanat galerisi havasında

Hilton Worldwide'tan yeni iki otel

Hilton Garden Inn, Eskişehir'de yeni oteli Hilton Garden Inn Eskişehir'i açtı. 126 odalı tesis, dünya genelinde hizmet veren 700 Hilton Garden Inn oteli arasına katıldı.

Hilton Garden Inn Eskişehir, Hilton Worldwide'ın Eskişehir'deki ilk oteli. Son zamanlarda sanat galerilerinden arkeoloji müzelerine ve festivallere kadar birçok özelliği ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken kent, aynı zamanda iki önemli üniversite, bir teknoloji parkı ve birçok üretim tesisine ev sahipliği yapıyor.
Hilton Garden Inn Global Başkanı John Greenleaf konu ile ilgili şöyle konuştu:
"Hilton Garden Inn markasını Eskişehir'e getirmekten dolayı heyecan duyuyoruz. Yeni otelimiz, Türkiye'de halihazırda faaliyet gösteren 13 Hilton Garden Inn arasına katıldı. Deneyimli ekibimiz ve markanın imzası memnuniyet sözü ile konuklarımıza konforlu bir konaklama sunuyoruz. "

Anadolu Havalimanı'na 9 kilometre ve şehir merkezine ise 3 kilometre mesafedeki Hilton Garden Inn merkezi bir konumda bulunuyor. Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, City Park ve tarihi Odunpazarı'nın yakınında bulunan otelden ulaşım ise otobüs, tramvay ve tren ile kolaylıkla sağlanabiliyor.

Hampton by Hilton, en yeni oteli Hampton by Hilton Istanbul Sabiha Gokcen Airport'u açtı. 145 odalı otel, çatısı altında Hampton Inn by Hilton and Hampton Inn & Suites by Hilton markalarının yer aldığı Hampton by Hilton ailesine katılarak, Hilton Worldwide'ın Türkiye'de halihazırda faaliyet gösteren 44 otelinin arasında yerini aldı.
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na 1,2 kilometre uzaklıkta bulunan Hampton by Hilton Istanbul Sabiha Gokcen Airport, havalimanına çift yönlü ücretsiz servis imkânı sunuyor. Otel, içerisinde alışveriş merkezi, konutlar ve ofisler barındıran inovasyon merkezi Teknopark'ın yakınındaki MVK Work Square iş merkezinin de bir parçası. Tesis aynı zamanda Viaport Asya, Pendik Marina ve Intercity İstanbul Motor Yarışları Park'ına da yakın mesafede bulunuyor.

Hampton by Hilton Istanbul Sabiha Gokcen Airport Genel Müdürü Sarp Erdoğan şöyle konuştu: "Kullanışlı havalimanı servisi, Yüzde 100 Hampton Memnuniyet Garantisi ve ferah toplantı alanları ile misafirlerimizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Otelimiz, MVK Work Square ve havalimanı yakınında konaklamak isteyenler, fiyat-kalite dengesine önem veren ve seyahatlerinde kalite arayanlar için ideal bir alternatif."

Mandarin Oriental, Bosphorus İstanbul 2019'da açılıyor

Astaş Holding, bu sene Mandarin Oriental, Bosphorus Istanbul projesinin inşaatına başlayarak, 2019 yılında hizmete açmayı planlıyor. Yeni açılan bir tesis olmasına rağmen değerlendirme kuruluşları tarafından uluslararası alanda 16 ödüle layık görülen Mandarin Oriental, Bodrum ise kış döneminde Kasım ayından itibaren hazırlıklarına başlayacak ve 1 Nisan 2017'de yenilikler ile yeni sezonu açacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Mandarin Oriental, Bodrum otelinin yatırımcısı Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, "Türkiye ve Türkiye'deki markalı otelcilik sektörünün daha da gelişeceğine inanıyorum. Mandarin Oriental, uzun vadeli vizyonu olan lüks bir markadır. Amacımız gerçek Türk konukseverliğini göstermek üzere dünyanın dört bir yanından her yıl daha çok misafiri Türkiye'ye getirmektir. Bu pozitif bakış açısını sürdürmek, başkalarına örnek olmak ve dünya elitlerine Bodrum'u ve Türkiye'yi tanıtarak turizm sektörünü desteklemek çok önemli. Bu yıl ülkemizde turizmi etkileyen bazı gelişmeler oldu ancak bu gelişmelerin artık arkamızda kaldığına inanıyoruz. Gelecek yıllarda hem Türkiye turizmi, hem de Bodrum ve Mandarin Oriental için son derece pozitif bir beklentiye sahibiz. Mandarin Oriental, Bodrum, Mandarin Oriental grubunun en öne çıkan gurur kaynağı otelidir. Bu grupla geliştirmekte olduğumuz Mandarin Oriental, Bosphorus Istanbul otelinin açılmasıyla, iki otel pazarlama ve çekim gücü sinerjisi yaratarak lüks turizm sektörüne hizmet verecektir" dedi.