Bitkisel kaynaklı 4 tat…

Bitkisel kaynaklı gıda üretiminde gün geçmiyor yeni ürünler konuşuluyor: Kale bitkisinden yapılan cips, hindibalı tahıl bar, Etiyopya'da yetiştirilen teff tohumları, kuruyemişli karışım bunlar arasında…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kale bitkisinden cips

Gedik Sağlık, the Vegist markalı Kale Cipsler'i piyasaya sundu. Kale, 2 bin yıl önce Akdeniz bölgesinde yetiştirilen, Roma İmparatorluğu zamanında ve Avrupa'nın Ortaçağ döneminde 5. ve 15. yüzyıllar boyunca Avrupa'nın yiyecek arzında yer alan bir bitki. Kale bitkisinin 100 gramında 30 kalori bulunuyor. Vitamin, lif ve protein açısından oldukça zengin olan kale bitkisinin kalsiyum içerdiği, demir yönünden de zengin olduğu belirtiliyor.

Hindibalı tahıl bar

HHY Group'un bünyesindeki Anatolia Gıda, dört farklı çeşidi bulunan Greenbird Tahıl Barlar'ı piyasaya sürdü. Greenbird Tahıl Bar'ın öne çıkan en önemli özelliği, içeriğinde glikoz şurubu yerine şeker pancarından üretilen doğal izomaltuloz şurubu kullanılıyor olması. Prebiyotik özellikli doğal bir diyet lifi olan inülini de (hindiba kökü lifi) içerisinde bulunduran Greenbird Tahıl Bar, sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlıyor. Greenbird Tahıl Barlar yüzde 100 yerli kuruyemiş, keten tohumu ve arpa patlağı ile üretiliyor.

Etiyopyalı teff tohumları tariflerde

Bir tahıl ürünü olan teff, genellikle Etiyopya'da yetiştirilen beyaz, kırmızı veya kahverengi renklerde olabilen küçük tohumlar. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger'in belirttiğine göre teff unu, normal un kullanılan tüm tariflerde yer alabiliyor. Teff, demir, kalsiyum ve çinko gibi mineraller bakımından oldukça zengin bir kaynak, prebiyotik etkisi var ve glütensiz…

Kuruyemişli karışım …

Tadım, yepyeni bir karışım hazırladı. Cranberry, kavrulmuş beyazlatılmış badem, kavrulmuş yer fıstığı, çiğ kabak çekirdeği içi ve kurutulmuş duttan oluşan Tadım Sportif, 75 gram paketleri ile raflarda yerini aldı. Tadım Sportif'in bir paketi 15,3 gram protein, 383 kalori içeriyor.