Doğada açık ateşte pişirme deneyimi!

"Dünyadan Çıkış Yolları" teması altında 18 - 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Cappadox'un gastronomi programının başında bu sene şef Mustafa Otar var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Dünyadan Çıkış Yolları" teması altında 18 - 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Cappadox'un gastronomi programının başında bu sene şef Mustafa Otar var. Cappadox Piknik, Gurme Tadımlar gibi daha önceki yıllarda gerçekleştirilen bu yıl bir yenisi eklendi: Doğada Açık Ateşte Pişirme.

Otar'ın modern pişirme yöntemlerini bir kenara bırakıp katılımcıları yakılan büyük bir ateşin etrafında ağırlayacağı Doğada Açık Ateşte Pişirme ile Cappadox gastronomi deneyimi doğanın içine taşınacak. Tüm pişirme unsurlarının kül, toprak, çamur, odun, taş gibi organik malzemelerden oluşturulacağı ve tandır ocağı, odun fırını, çırpı ocaklarının kullanılacağı etkinlik, katılımcıları aynı zamanda lezzetin kökenine doğru bir yolculuğa çıkaracak.

Ateşin yemeğe kattığı…

Edremit'te doğayla iç içe büyüyen Mustafa Otar'ın açık ateşe olan tutkusu Kaz Dağları'ndaki Avcılar köyünde zeytin toplarken ateşte hazırlanan yemeklerle başlıyor. Ateşin yemeğe kattığı dokunun, tadın hiçbir şeyde bulunmadığını söyleyen Otar, Doğada Açık Ateşte Pişirme'yle katılımcıları doğayla ve yemeğin kökenleriyle buluşturmayı hedefliyor. Doğada Açık Ateşte Pişirme Otar'ın, sabahın erken saatlerinde taze sebze ve otları doğadan toplamasıyla ve etleri hazırlamasıyla başlayacak, uzun şölen masalarında sunulan yemeklerle devam edecek.

Kral Deresi'nin beyaz dokusunda, orijinal güvercinliklerin ve organik bahçelerin içinde, peri bacalarının gölgesinde gerçekleşecek Doğada Açık Ateşte Pişirme'de, etten, sebzeye, ottan ekmeğe kadar, ateşin farklı uygulamalarla yiyeceklere lezzet kattığı bir mönü servis edilecek. Gün batımına doğru başlayıp akşam saatlerine kadar müzik eşliğinde devam edecek etkinlikte katılımcılar, doğanın, ateşin ve yemeğin buluştuğu bir gastronomi deneyimi yaşayacak.

Düğün yemekleri …

Cappadox Piknik'in bu yılki teması Anadolu'nun hikâyelere konu olan düğün yemekleri. Adına uygun olarak müzik ve kır oyunlarının eşliğinde kurgulanan piknikte, Kapadokya'nın düğün şölenlerini nesillerdir yaşatan kadınlar, imece usulü çalışarak yöresel lezzetleri katılımcılara ikram edecek.

Her yıl katılımcıların zevkle not aldıkları lezzetli bir ders havasında geçen Gurme Tadımlar, yine Levon Bağış ile yemek kültürü araştırmacısı, yazarı Nilhan Aras'ın anlatımıyla Maara Konak'ta yapılacak. Tadımlar, Kapadokya'nın karakteristik üzümlerinin Türkiye'nin peynirleriyle yakaladıkları uyumu ortaya koyacak.