Ehlikeyfin mutfak dostları

Finlandiya'nın global tasarım markası iittala'nın sunduğu Kastehelmi ve Teema koleksiyonu; Lav, Sera kavanoz serisiyle sonbahar renklerini mutfağa taşımayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Finlandiya'nın global tasarım markası iittala'dan 2 koleksiyon

Dünyaca ünlü ve tasarım literatürüne girmiş tasarımcıların imzaladığı koleksiyonlarıyla tanınan iittala sade, yalın ve elegan çizgileri tercih ediyor. Fince "çiy damlası" anlamına gelen "Kastehelmi", iittala'nın kendine has karakterini veren küçük cam boncukların esin kaynağı. İlk kez ve orijinal olarak Oiva Toikka tarafından 1964 yılında tasarlanan Kastehelmi serisi, 2010 yılında yeniden elden geçirilmiş. Ardından koleksiyona eklenen farklı renk ve formdaki ürünlerle bugünkü halini almış.
Kastehelmi koleksiyonunda farklı lezzetler için sunulan ayaklı kaseler, bardaklar, tabaklar renkleriyle dikkat çekiyor. Mumluklar da Kastehelmi koleksiyonunun en sevilen parçaları arasında yer alıyor. Kastehelmi koleksiyonu iittala'nın farklı koleksiyonlarıyla birlikte kullanmak da mümkün. Bunlardan biri de Finlandiyalı tasarımcı Kaj Franck'in 1952'de tasarladığı ikonik yemek takımı Teema.
Geometrik tasarımıyla dikkat çeken Teema koleksiyonu, işlevsel tasarım yaklaşımının öncülerinden. Tabaklar ve servis tabaklarından kupalar ve kâselere kadar her Teema parçası; fırına, dondurucuya, bulaşık makinesine ve mikrodalga fırına yerleştirilebilir özellikte.

Lav, Sera kavanoz serisi

Mutfaklar için saklama ve depolama alternatifleri sunan LAV, Sera Kavanoz serisiyle sonbahar renklerini mutfağa taşımayı amaçlıyor. Yeşil, turuncu ve pembe kapaklarıyla her tarzda mutfağa uygun olan LAV'ın Sera kavanoz serisi büyük, orta ve küçük boy seçenekleri sunuyor.

               

Philips Avance Koleksiyonu'nun yeni üyesi katı meyve sıkacağı

Philips Avance Koleksiyonu'nun yeni üyesi katı meyve sıkacağı FiberBoost teknolojisi ile yüzde 50'ye kadar lifli sıkma yapabiliyor. Philips Avance Katı Meyve Sıkacağında özel olarak geliştirilen ön temizleme fonksiyonu bulunuyor. Sıkma sırasında ve sonrasında iticiye uygulanabilen su ile cihazın içinde ve kapaktaki istenmeyen liflerin temizlenmesini sağlayan bu fonksiyon, tek çeşit meyve suyu sevenler ve farklı meyvelerden hazırlanmış meyve sularını tercih edenlerin yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Özel olarak tasarlanan ve artıkları bir kaşıkla kolayca temizlenebilen süzgeci sayesinde Philips Avent Katı Meyve Sıkacağı, lifli içeceklerle zinde kalmaya destek olurken, temizlikle daha az zaman kaybetmeyi hedefliyor.