Evcil hayvanlar ile seyahat rehberi

Evcil hayvanınızla tatile çıkarken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi hazırlıkları yapmalısınız? Seyahat sitesi "momondo", tüylü dostlarını geride bırakmak istemeyenlere yönelik püf noktalarını içeren bir seyahat rehberi hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Evcil hayvanınızla tatile çıkarken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi hazırlıkları yapmalısınız? Uçak bileti, otel ve kiralık araçlar için fiyat araştırabileceğiniz ücretsiz, bağımsız ve global bir seyahat arama momondo, tüylü dostlarını geride bırakmak istemeyenlere yönelik püf noktalarını içeren bir seyahat rehberi hazırladı.

Tatile giderken tüylü dostlarınızı geride bırakmak istemiyorsanız, yola çıkmadan önce bir dizi hazırlık yapmanızda fayda var. Peki, hangi adımları atmalı, en çok nelere dikkat etmeli? 

Kimlik kontrolü 

Eğer yabancı bir ülkeye seyahat ediyorsanız, sizin olduğu gibi evcil hayvanınızın da bir kimliğe ihtiyacı var. Pet Travel Scheme (PETS) sistemini uygulayan ülkelere seyahat etmek için tüylü dostunuzun aşıları, kimliği ve mikroçip numarası ve veterinerin onay imzasının yer aldığı pasaportunu yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Eğer evcil hayvanınız dışarda dolaşmayı çok seviyorsa, pasaportta yer alan bu bilgileri konaklama yapılacak otel rezervasyon detayları ve evcil hayvanınızın tasmasına yazmak, herhangi bir kaybolma durumunda işinizi kolaylaştıracak. 

4-393.jpg

Veteriner kontrolünü unutmayın

Seyahat etmeden önce veterinere uğrayarak, evcil hayvanınızın sağlık durumunun iyi olduğundan ve aşılarının tamam olduğundan emin olursanız tatilde kafanızın rahat olacaktır. Bazı aşıların etkili olması için seyahatten üç hafta önce yapılması gerektiğinden, seyahat günü gelmeden veteriner kontrolünü gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. 

Yolculuk öncesi ilaç vermeyin

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uçuş sırasında nefes ve denge komplikasyonları yaşamamaları için evcil hayvanların ilaç almamış olmasını öneriyor. İlaç kullanımına alternatif olarak yolculuktan önce evcil hayvanını iyice yorarak, yolculuk boyunca uyumasını sağlamak da iyi bir fikir olacaktır. 

3-496.jpg

Check-in öncesi kuralları kontrol edin

Evcil hayvanlarla gerçekleştirilecek uçak seyahatlerinde, hayvanlara da ayrı uçak bileti alınması gerekiyor. Ancak eğer evcil hayvanınızın yanınızda seyahat etmesini istiyorsanız, biletini almadan önce her havayolu şirketine göre değişen politikalara göz atmakta fayda var. Örneğin birçok havayolu, kabinde seyahat edecek hayvanlara 8 kilo sınırı koyuyor. Son olarak, kabinde seyahat edecek tüylü dostunuz için IATA tarafından onaylı taşıma çantası edinmeniz gerekiyor.

Arabayla seyahat edecekseniz

Arabaların içinde serbestçe dolaşabilen hayvanlar, dikkat dağılmalarına sebep olabilir. Evcil hayvanınızı ön koltuktan uzak tutacak bariyerlere sahip hamaklı koltuk koruyucular yolculuk boyunca herkesin güvende olmasını sağlayacaktır. Aracınıza uygun bir çözüm bulmak için yakınındaki evcil hayvan eşyası satan dükkânlardan birine uğrayabilirsiniz. 

2-649.jpg

Evcil hayvan dostu oteller

Otel tercihinizi hayvan kabul eden ya da hayvan dostu oteller arasında yapmalısınız. Bazı oteller evcil hayvan dostu hizmetlerinde özel hayvan yatakları ve ikramlarından, birçok aktiviteye ve özel menülere kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.  

Su, oyuncak ve yedek mama

Nasıl biz yanımızda sevdiğimiz eşyaları bulundurmaktan mutluluk duyuyorsak, evcil hayvanlar da yanlarında tanıdık bir şeyler gördüklerinde daha rahat olurlar. Bir battaniye veya en sevdikleri peluş oyuncak, yolculuk boyunca onların hem daha rahat olmalarını hem de oyalanmalarını sağlar. Bu sayede siz de rahat bir yolculuk geçirirsiniz.