Japon kültürü ile tanışmak için…

İsminizi Japonca yazmak, kimono giymek ya da geleneksel çay seremonisi izlemek istiyorsanız Japonya İstanbul Başkonsolosluğu himayesindeki Japon Kültür Festivali 3 Mart tarihine kadar Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japon Kültür Festivali, Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde 3 Mart'a kadar izlenebiliyor. Asya kıtasının iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk, sanat ve kültür köprüsünü bu festivalle sağlamlaştırmak için yapılan festival, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde gerçekleştiriliyor. Festivalde, Japon gelenekleri ve kültürü çeşitli yönleriyle tanıtılıyor.

Festivalin zamanlaması, Japonya'da her yıl geleneksel olarak şubat sonundan Mart başına kadar kutlanan "Hinamatsuri"ye (Oyuncak Bebek Bayramı) uygun olarak seçilmiş. Bu bayramda, özellikle kız çocuğu olan evlerde bahtının açık, kısmetinin bol olması için el yapımı oyuncak bebekler sergileniyor. Festival kapsamında bu gelenek Kadıköy'e taşınarak Japon bebekleri merdivenli kırmızı bir kaide üzerinde meraklıları bekliyor.

Teması "Çocuk ve Hayal"

Festivalin teması "Çocuk ve Hayal" olarak belirlenmiş, etkinlikler çocuklara ve çocuk olmayı unutmamış yetişkinlere yönelik olarak planlanmış.

Festival sadece Japon kültürünü Türkiye'de tanıtmayı amaçlamıyor, aynı zamanda iki kültür arasında karşılıklı etkileşimi de hedefliyor. Japon ve Türk sanatçıları bir araya getiren "Nittoten 6" resim sergilerinin bu yılki özel konuğu Japonya'nın ünlü çocuk kitabı yazar ve çizerlerinden olan Kobayashi Yutaka.

Festivalde ikebana (çiçek düzenleme sanatı), bonsai atölyeleri düzenleniyor; katılımcılara kimono giydirilip fotoğraf çekimi gerçekleştiriliyor; sumie (mürekkep sanatı), shodo (Japon kaligrafisi), origami (kağıt katlama) dersleri veriliyor; Japon çocuk oyunları atölyeleri; Japon dansı ve kılıç sanatı (İaido) gösterileri; geleneksel Japon çay töreni; Japon oyunu ‘Go' turnuvası; Japon filmleri yine etkinlikler arasında.

Festivaldeki pek çok etkinliğe katılım ücretsiz, ancak önceden kayıt yaptırmak gerekiyor www.japonsanat.com.