Osmanlı mutfağı lezzetleri Hyatt Regency Ataköy'de

Osmanlı saray mutfağının tatları, 17 - 26 Mart arasında Hyatt Regency Ataköy'de, şef Yunus Emre Akkor tarafından hazırlanacak. Etkinlikte fihi ma fih çorbasından, mastabeye, ayvalı soğanlı etten şeyhülmahşiyeye kadar çeşitli lezzetler sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Osmanlı İmparatorluğu'nun saray mutfağı, 17 - 26 Mart tarihleri arasında, 10 gün boyunca Hyatt Regency İstanbul Ataköy'de olacak. Has bahçenin ve saray mutfağının esintilerini yüzyıllar öncesinden günümüze taşıyacak olan etkinlik, her akşam Brizo Restaurant'ta sürecek… Osmanlı Festivali'nin mönüsü şef Yunus Emre Akkor tarafından hazırlanacak. Yunus Emre Akkor ayrıca mönüdeki lezzetlerin hikâyeleri ve ait oldukları yöreler hakkında da bilgiler verecek.

Mönüde neler var?

Festival kapsamında fihi ma fih çorbası, sütlü badem çorbası veya lebeniye çorbasıyla açılacak mönü; mastabe, muhammara, mastabe, bademli ıspanak kökü, ayvalı soğanlı et, zeytin peyvazı, buğday cacığı gibi mezelerle devam edecek. Şeyhülmahşi, tulum peynirli patlıcan, kavun dolması gibi ara sıcakların ardından gelecek ana yemeklerden bazılarıysa etli firik, ayvalı soğanlı yahni, kırma tavuk kebabı, Kilis tava, sarımsaklı pilav, zerdeçallı bulgur aşı, herise. Gecenin kapanışı ise cennet çamuru, helva-i hakani, ballı pekmezli elma baklavası, sahine, reyhan şerbeti gibi tatlılar ve şerbetlerle yapılacak.

Aşçılık atölyesi de yapılacak

Hyatt Regency İstanbul Ataköy'de Osmanlı Festivali, yalnızca Osmanlı mutfağıyla sınırlı kalmayacak. On gün boyunca Osmanlı'ya özgü hamam deneyimi de ziyaretçilere önerilecek. Misafirler ayrıca 21 Mart ve 23 Mart'ta düzenlenecek iki aşçılık atölyesinde Osmanlı mutfağının tariflerini öğrenme şansı yakalayacak.