Radisson Blu’dan ekolojik kahvaltı hizmeti

Sayısız ürünün yer aldığı açık büfe konseptinden farklılaşmayı ve lezzetten ödün vermeden daha az su tüketimi sağlamayı amaçlayan Radisson Blu’nun ekolojik kahvaltı hizmeti, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Radisson Blu, ekolojik kahvaltı Super Breakfast hizmetini yenileyerek tüm dünyada ve Türkiye’de misafirleri ile buluşturuyor. Bu kahvaltı hizmetinin temel unsurları arasında mevsime göre şekillenen mönü, yerel lezzetlerle oluşturulan içerik, özel beslenme tercihlerine uygun seçenekler yer alıyor.

Türkiye Bölge Direktörü ve Radisson Blu Bosphorus Hotel Genel Müdürü Bert Fol, dünyanın en inovatif otel markalarından olan Radisson Blu’nun, sağlıklı bir yaşam için kahvaltının öneminin farkında olarak Super Breakfast hizmetini başlattığını belirtti. Bert Fol, Türkiye’deki tüm otellerde sunulmaya başlanan Super Breakfast hakkında şunları kaydetti:

“Süper bir kahvaltı, süper bir gün geçirmenin de ilk adımıdır. Bu görüşten hareketle sunmaya başladığımız ve sektörde öncü bir hizmet olan Super Breakfast, uzun yıllardır Radisson Blu’nun marka değerine katkıda bulunan önemli bir yere sahip. Bu yüzden zaman içinde marka standartlarımız arasında yerini aldı. Ekim 2015’te bu ikonik hizmetimizi yeniledik ve bu yılsonu itibariyle Türkiye’deki tüm otellerimizde müşterilerimiz Super Breakfast ile lezzetli ve çevre dostu bir kahvaltı hizmetinden yararlanabiliyor.”

Nüfusun 14,2’si kahvaltı yapmıyor!

Radisson Blu Bosphorus Hotel Executive Chef’i Ömer Esen ise Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Beslenme ve Sağlık araştırmasına göre Türkiye’de yüzde 14,2’lik bir kesimin kahvaltı yapmadan güne başladığını, özellikle İstanbul’da bu oranın daha yüksek olduğunu belirterek, “Haftasonları keyifli bir ritüel olarak görülen kahvaltı ne yazık ki isteksizlik, alışkanlık olmaması ya da zamansızlık nedeniyle hafta içi günlerde kolayca atlanabiliyor. Oysa sağlıklı bir beslenme düzeninde kahvaltı çok önemli yere sahip” dedi.

Güne başlarken metabolizmanın da uyanması, çalışmaya başlaması için kahvaltının çok önemli bir öğün olduğunu vurgulayan Esen sözlerine şöyle devam etti:

“Kahvaltıyı acele ile ayaküstü bir şekilde değil, dengeli bir şekilde yapılmalı ki gün boyu enerjimizi, zihinsel performansımızı, kilo kontrolümüzü sağlayabilelim. Dengeli bir kahvaltıda protein kaynakları olan peynir, yumurta, süt, yoğurt çeşitlerinden bir veya birkaçını tüketmek oldukça önemli. Bunun yanında tahıllı ekmek çeşitlerine veya kahvaltılık tahıllara mutlaka yer vermemiz gerekiyor. Mevsim meyve ve sebzelerinden, ceviz, zeytin, zeytinyağı gibi sağlıklı yağ kaynaklarından kahvaltıda yeterli miktarda tüketilmelidir”.

Çevre dostu kahvaltı

Sayısız ürünün ye aldığı açık büfe konseptinden uzaklaşan, lezzetten ödün vermeden daha az su tüketimi sağlamayı amaçlayan Radisson Blu’nun Super Breakfast hizmeti, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor. Üretim ve sunum aşamasında en çok su tüketimine sebep olan yumurta ve sütlü ürünlerin ziyanını önleyerek otellerin su ve karbon ayak izini yüzde 20 oranında azaltmayı öngören Super Breakfast, nicelik yerine niteliğe odaklanan büfesiyle yüzde 27 daha az su tüketimi yaratılmasını sağlamayı amaçlıyor.