Ramazan'da iftar sofraları (1)

On bir ayın sultanı Ramazan, önümüzdeki hafta başlıyor. Ay boyunca farklı mekânlar, iftar sofraları hazırlayacak; Ramazan'a özel lezzetler sunacaklar. Bu haftadan itibaren Ramazan süresince işte onlardan bazıları…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

On bir ayın sultanı Ramazan, önümüzdeki hafta başlıyor. Bir ay boyunca İstanbul'un farklı mekânları, birbirinden değişik lezzetler sunacakları iftar sofraları düzenleyecek, Ramazan'a özel ürünler hazırlayacaklar. Bu haftadan itibaren bu köşede bu mekânlardan kimilerine mönüleriyle yer vereceğiz.

 

1-063.png

Marriott Hotel Şişli

İftar sofraları The Dish Room Grill'de hazırlanacak. Ayrıca hayır ve yardımlaşma ayı olan Ramazan boyunca Marriott Business Council Türkiye'yi oluşturan yedi otel (İstanbul Marriott Hotel Şişli, İstanbul Marriott Hotel Asia, JW Marriott Ankara, The Ritz Carlton, Renaissance İzmir Hotel, Courtyard İstanbul Airport, AC Maçka) restoranlarında satılan her bir iftardan elde edilecek gelirin 1 TL'sini görme engelliler için hizmet veren Rehber Köpekler Derneği'ne bağışlayacak.

Zeytinden hurmaya, pastırmadan yöresel çorbalara kadar zengin bir iftariyelik tabağıyla başlayan set mönüde humus, haydari, acılı ezme, patlıcan salatası ve zeytinyağlı fasulye gibi hem mevsime hem de geleneğe uygun mezeler ve etli pazı sarma, içli köfte, fındık lahmacun ve muska böreği gibi leziz ara sıcaklar sunulacak.

Izgara çeşitleri başta olmak üzere Adana kebap, köfte, tavuk kanat, kuzu şiş ve bulgur pilavı gibi lezzetler ana yemek olarak yer alırken şekerpareden baklavaya ve Ramazan'ın sembol tatlısı güllaca kadar birçok şerbetli tatlı da büfe stilinde ikram edilecek.

3-446.jpg

Komşu Fırın

Doruk Group Holding'in markası Komşufırın, Ramazan sofralarına bu yıl iki Ramazan pidesiyle birlikte konuk olacak. Komşufırın'ın yıllardır süregelen geleneği tam buğday unlu Ramazan pidesi yine müdavimlerini beklerken, tane tahıllı Ramazan pidesi de bu yıl yeni ürün olarak sunulacak.

Pidede, buğday unu, tam buğday unu, yoğurt, buğday kepeği, şeker, tuz maya, kavrulmuş çavdar malt unu ve üzüm pekmezinin yanı sıra ay çekirdeği içi, yulaf ezmesi, keten tohumu ve susam gibi tahıllar yer alacak.

11-061.jpg

Asitane Restaurant

Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini saray aşçılarının arşivlere geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Asitane Restaurant, bu yıl da Ramazan Ayı'nın geleneklerini yaşatmaya devam edecek. 

Mönüler şöyle:

İftar Kahvaltısı: Medine hurması, dil peyniri, sepet peyniri, havyarlı yumurta, gün kurusu kayısı, Rumeli balı, kiraz domates, cevizli sucuk simit, limonlu kurabiye, Asitane reçelleri, kalamata zeytinli, kırma yeşil zeytin, Çengelköy salatalığı. Çorbalar: Bademli ve terbiyeli tavuk çorbası. Soğuk Girişler: Vişneli yalancı sarma (1844), zeytinyağlı enginar, İstanbul usulü fava, lor mahlûtu (1898). Sıcak Girişler ve Börekler: Semizotlu ve lor peynirli tepsi böreği, kapak böreği (1844). Seçmeli Ana Yemekler: Kırma tavuk kebabı (1764) veya kayısı asidesinde dana külbastısı (1844), ekşi aş ile veya kuzu kol tandır, firik pilavlı. Tatlı: Elmalı Güllaç. Hoşaflar: Karışık meyvelerden. Şerbetler ve Şuruplar: Demirhindi, tarçın, nar çiçeği.