"Sanatta Lale ve Lale Devri"ni merak ediyor musunuz?

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen Yetişkin Eğitimleri, "Sanatta Lale ve Lale Devri" konusuyla 9 Mart Perşembe günü başlıyor. Programın anlatımını bu alandaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tarafından düzenlenen Yetişkin Eğitimleri, "Sanatta Lale ve Lale Devri" konusuyla 9 Mart Perşembe günü başlıyor. 5 hafta sürecek programın anlatımını bu alandaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstleniyor.
Lale Devri nakkaşı Levnî hakkında "Levnî- Nakış, Şiir, Renk" ve "Lâle – Doğada, Tarihte, Sanatta" isimli bilimsel kitapların yanı sıra "Gölgemi Bıraktım Lâle Bahçelerinde" adlı romanın da yazarı olan İrepoğlu, eğitim kapsamında lalenin Türkiye ve dünya sanat tarihindeki serüveni ve Lale Devri'nin hikâyesini çeşitli yönleriyle ele almaya hazırlanıyor.

Programın son dersi ise katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacak olan Lale Devri'nde de sürdürülen ve eski bir gelenek olan nahıl yapımına ayrılmış.

Ders günleri 9, 16, 23, 30 Mart ve 6 Nisan olarak belirlenmiş, ders saatleri ise 11.00-13.00 arasında.

Üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere indirimli olan etkinlik hakkında detaylı bilgi için: www.sakipsabancimuzesi.org