Sirkeci Garı, bu kez çikolata severlere kucak açacak

Uluslararası İstanbul Çikolata Festivali, Sirkeci Garı'nda 11 - 14 Şubat arası gerçekleştirilecek. Bu kapsamda çikolatanın hikâyesi, yapım ve tadım aşamaları konuşulacak; çikolata üzerine workshoplar, çikolatalı ürünlerin tadım günleri yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleşen "Çikolata Festivali" etkinliklerinin bir benzeri, Medyadoktoru Yapım firması tarafından İstanbul'da çikolata severleri buluşturmak ve onlara çikolata kültürünü anlatmak için 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çikolata Festivali'nin Sevgililer Günü'nde de devam edeceğini belirten Medyadoktoru Yapım firması adına yapımcı Savaş Uğurlu, Uluslararası İstanbul Çikolata Festivali'nde neler olacak sorusunu şöyle yanıtladı:

"Yerli ve yabancı çikolata firmalarının yer alacağı stantlarda, çikolatanın hikâyesi, yapım ve tadım aşamaları, çikolata üzerine workshoplar, çikolatanın yer aldığı ürün tadım günleri, çocuklara ve ailelere özel etkinlikler gerçekleştirilecek. Bunların dışında 7 bölgemizde belirlenecek olan illerimizden birçok çocuğumuzu Sirkeci Garı'na davet edeceğiz. Bizlere bu kapsamda Kızılay destek olacak."

Çikolatadan defileler

İstanbul Çikolata Festivali kapsamında farklı etkinlikler dışında moda tasarımcılarının da ilginç tasarımlarına yer verileceğini belirten Uğurlu, "Moda tasarımcıları çikolatadan ve çikolata konseptinden yaptıkları tasarımları festival kapsamında görücüye çıkartacaklar. Festivalde birçok farklı sürpriz de olacak." dedi.
İstanbul'un sevgi ve hoşgörü ile buluşma noktası olduğunu belirten Savaş Uğurlu, "Bizler değer verdiğimiz kişilere özel günlerde sevgimizi pekiştirmek ve sevgimizi göstermek adına çikolata hediye ederiz. Bu sebeple temamızı sevgi olarak belirledik. Sirkeci Garı'nda çikolatayla sevginin buluşabildiğini, festival kapsamında binlerce kişiyi bir araya getirerek anlatacağız. Uluslararası İstanbul Çikolata Festivali'ni her sene geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.