St. Regis Hotel'de fado geceleri

St. Regis misafirleri 28 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında Portekiz, Alentejo doğumlu Şef Miguel Paulino'nun mutfağından çıkan yemeklerini Ana Lains'in fadoları eşliğinde yiyecekler…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

St. Regis misafirleri 28 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında Portekiz, Alentejo doğumlu Şef Miguel Paulino'nun mutfağından çıkan yemeklerle Portekiz fado müziğini dinleme fırsatı yakalayacak. Lizbon Sheraton Oteli'nin baş şefi Paulino'nun tamamen yerel mutfağından oluşan mönüsüne fadolar eşlik edecek.

Portekiz'in geleneksek müzik kültürünü oluşturan, UNESCO'nun Dünyanın Eşsiz Kültürel Mirası listesinde yer alan fado, balıkçı, denizci olan sevgililerini, eşlerini denize uğurlayan ve onların geri dönmesini umutla bekleyen 19. yüzyıl Portekiz kadınlarının yakınlarının geri gelmemesi üzerine denize karşı yaktıkları ağıtlardan türemiş.

Bu nedenle fado, özlemin, nostaljinin, mutluluğun ve aşkın ifade edildiği bir müzik türü. St. Regis'te sahne alacak Ana Lains fado perfomansı ile Portekiz'de "müzik ressamı" olarak tanınıyor; en büyük tutkusu olan ülkesinin renkleri ile müziği resmediyor.