Türkiye'nin ilk Türkçe rehberi Gezi, 25 yaşında!

Türkiye Tatil Rehberi Gezi, yeni baskısında güncellendi. Yeni yerler eklendi, fotoğraf sayısı 3 binin üzerine çıktı. 800 sayfalık kitapta sadece yerler ve bölgeler değil, kendi araçlarıyla seyahat edecekler için güzergâhlar da tanıtılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

25 yıldır yayınlanan Türkiye Tatil Rehberi Gezi, yeni baskısında tümüyle güncellendi. Yeni yerler ve fotoğrafların eklendiği 800 sayfalık kitapta fotoğraf sayısı 3 binin üzerine çıktı. 30 yıllık turizm yayıncısı Ekin Grubu tarafından Halim Bulutoğlu editörlüğünde kolektif bir çalışmanın ürünü olarak yayınlanan Gezi, bu yeni haliyle raflarda yerini aldı.

İstanbul'dan Antep'e Türkiye

Türkiye'de gezip görmeye değer her yer için ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar, Gezi'de belirli bir sistematik içinde toplanmış. Binden fazla yer ile ilgili bilgi ve fotoğraf bulunduran Gezi'de İstanbul ve çevresi ile başlayan sayfalar Güneydoğu Anadolu ile tamamlanıyor. Gidilecek, görülecek yerlerle ilgili bilgilerin sıralı olması gezginin kitapta ve bulunduğu yerde kaybolmamasını sağlıyor. Gezgin ayırdığı zaman göre, neleri görebileceği konusunda da yönlendiriliyor. Çok büyük bölümü güncel olan fotoğraflar son birkaç yıl içinde çekilmiş.

Güzergâhlar da tanıtılıyor

Kitapta sadece yerler ve bölgeler değil, güzergâhlar da tanıtılıyor. Kendi araçlarıyla seyahat edecekler için yol alacakları güzergâhlar üzerinde neleri görebilecekleri, hangi kilometrede ne tür yerleşim, antik kent ya da doğal güzellik bulunduğu aktarılıyor. Kitabın bu bölümü, yeni açılan ya da geliştirilen yollar dikkate alınarak sunuluyor.

Gezi'nin son sayfalarında Türkiye Karayolları Haritası da yer alıyor.