"Ekoloji İzmir" ve "Olivtech" fuarları açıldı

İzmir Organik Ürünler Fuarı "Ekoloji İzmir" ile Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı "Olivtech", 13 Nisan'a kadar açık olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Kültürpark'ta bir arada düzenlenen "Ekoloji İzmir" ve "Olivtech" fuarları, organik ürünler ile zeytin ve zeytinyağı sektörünü buluşturdu.  

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) tarafından düzenlenen İzmir Organik Ürünler Fuarı "Ekoloji İzmir" ile Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı "Olivtech", Kültürpark'taki fuar alanında açıldı.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, dünyanın bir numaralı sorununun "temiz çevre" ve "gıda" olmaya başladığını, bu sorunların ülkelerin birlikte çalışmasıyla giderilebileceğini belirtti. Organik ürün üretimi için temiz çevre, temiz toprak ve suya ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Aydoğan, "Kendi toprağımızın temiz olması yetmez. Komşumuzun havası suyu bizi de etkiliyor" dedi.  

Konuşmanın ardından 22 ilden 102 firmanın ürünleriyle katıldığı Ekoloji İzmir Fuarı ve 9 ilden 184 firmanın ürünlerini sergilediği Olivtech Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Fuarlara, konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanan Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, İran, Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen ve Yunanistan'dan alım heyetleri yer alıyor. Fuarlar kapsamında düzenlenecek çeşitli panel ve oturumlarda sektörün sorunları tartışılacak.  

Giriş ücreti 5 lira olan ve 13 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarlar 10:00-20:00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir