60 bin KOBİ 37 milyon ürün sattı

e-ticaret sitesi n11.com sayesinde 60 bin KOBİ 2013 yılından bu yana 37 milyona yakın ürün sattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

e-ticaret Türkiye'de yeni ve özgün bir satış kanalı olarak firmaların gündemine girdi. Geleneksel satış kanallarıyla ulaşamadıkları kitleye bu yolla ulaşan 60 bin KOBİ, n11.com'un pazarlama ve bilişim altyapısı ile 2013 yılından bu yana 37 milyona yakın ürün sattı.

"Ticaret yeniden tanımlanıyor"

Türkiye'nin e-ticaret potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu vurgulayan n11.com CEO'su Won Yong, Jo, 'Türkiye yeniliklere ve gelişime çok hızlı ve olumlu geri dönüşler veren bir ülke. n11.com olarak, ülke genelinde işletmelerin yaklaşık yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin ticaret anlayışını değiştirerek e-ticaretle tanışmalarına imkân verdik. Nisan 2013'ten bu yana yaklaşık 60 bin KOBİ platformumuz aracılığıyla e-ticaretle tanıştı ve tüm Türkiye'ye satış gerçekleştiriyor. Açık pazar iş modeli sayesinde e-ticarete atılan 60 bin KOBİ, 37 milyon ürün satarak satışlarını katladı" diye konuştu.

"Ekonomiyi hem de pazarımızı büyütmeyi hedefliyoruz"

Türkiye'de e-ticaretin henüz gelişim evresinde olduğunu ama çok hızlı ve emin adımlarla bu süreçten geçtiğini belirten Yong, Jo, "Teknolojik gelişmeler birçok alanda olduğu gibi ticari faaliyetleri de yeniden tanımlıyor. n11.com olarak şeffaf bir iş anlayışına, uzun süreli ortaklığa, adil rekabet ilkelerine ve güvene dayalı bir platform olarak faaliyet gösteriyoruz. İşletmeden tüketiciye (B2C) satış anlayışı ile ticarette gri alanlar yaratmadan, belgeli, tüketici haklarına saygılı ciddi bir platform ile hem ekonomiyi hem de pazarımızı büyütmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yıllık 655 milyon trafik ve 8,2 milyon üye

Yong, Jo'nun verdiği güncel bilgilere göre n11.com, 2016'da toplam trafiğini 360 milyondan 655 milyona çıkardı. 2014'te bu sayının 157 milyon olduğunu söyleyen Jo, n11.com üye sayısının da bir yılda 5,8 milyondan 8,2 milyona çıktığını açıkladı. Büyümede mobilin payının katlanarak arttığına değinen Jo, n11.com mobil uygulamasının indirilme sayısının 3 milyondan 5 milyona çıktığını belirtti. n11.com'un artan üye sayısı düşünüldüğünde mobil için hala gidecek yolu olduğunu söyleyen Jo, 2017 yılı öncelikleri arasına mobili aldıklarını belirtti.

KOBİ'lere özel e-ticaret paketi: 'n11mağazam'

n11mağazam e-ticaret paketi ile ticaretin daha da gelişmesine olanak sağlayan site sayesinde KOBİ'ler, müşterilerinin 7/24 alışveriş yapabileceği sanal bir mağazaya sahip oluyor. n11mağazam, n11.com mağazası ile entegre çalışıyor, bu sayede ürünler tek panelden yüklenip iki ayrı kanaldan satılabiliyor. Ayrıca iş ortaklarına özel birçok avantaj da sunuluyor.

2016 yılında 2 binin üzerinde satıcıya e-ticaret eğitimi verildi

Anadolu'daki iş ortaklarına destek olma hedefiyle yola çıkan n11.com, 2016 yılı boyunca 57 ili kapsayan 31 farklı eğitimle 2.450 satıcıya, e-ticaret eğitimi ve satışlarını artırmanın yolları, platform kullanımı, sipariş süreç yönetimi, mevzuatlar, reklam uygulamaları gibi konularda eğitim verdi. 2017 yılı eğitim serilerinin sonunda ise 3 bin iş ortağı satıcıyla buluşmayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir