Adana İnşaat Fuarı yarın açılacak

Çeşitli fuar ve seminerlerin de düzenleneceği Adana İnşaat Fuarı'na, KKTC, Irak, İran, Lübnan, Azerbaycan ve Gürcistan’dan iş adamları katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana İnşaat Fuarı, 16 -19 Şubat ta TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl son derece başarılı bir fuar sezonu geçirdiklerini, düzenledikleri tüm fuarlarda katılımcı, ziyaretçi ve kurulan iş görüşmeleri sayısının önceki yıla göre artış gösterdiğini söyledi.

Bu yıl da iki yeni fuarı portföylerine yerleştirdiklerini aktaran Alagöz, "2017'de Adana'da ilk kez evlilik hazırlıklarına yönelik fuar düzenleyeceğiz. Çok farklı bir konsepte, daha çok tüketiciye yönelik ve bölge için sosyal bir etkinlik olarak da planlıyoruz. Bu yıl ayrıca ilk kez Adana gurme, yöresel lezzetler fuarı da gerçekleştireceğiz. Adana ve Çukurova nın yöresel lezzetlerini bölge hatta yurt dışından gelen misafirlerimizle tanıştıracağız." diye konuştu.

Alagöz, fuara yurt dışından KKTC, Irak, İran, Lübnan, Azerbaycan ve Gürcistan’dan konuyla ilgili iş adamlarının katılacağını, yurt içinden Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Konya, Nevşehir, Aksaray, Malatya, Karaman ve Hatay başta olmak üzere 40’a yakın ilden inşaat, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve iş adamlarının katılımcı firmalarla iş bağlantıları kuracağını dile getirdi.

'Ulusal bir marka haline geldi'

Adana İnşaat Fuarı'nın artık bir Türkiye markası haline geldiğine işaret eden Alagöz, şöyle konuştu:

"Sadece Çukurova yöresi değil ülke çapında kurulan iş bağlantılarıyla artık oturmuş bir fuar. Geçen yıla göre katılımcı sayımız arttı. Bu fuarımız bir ulusal marka haline geldi. Hedefimiz bu fuarı da tıpkı tarım fuarımız gibi uluslararası fuar haline dönüştürebilmek. İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürünün sergileneceği fuarlar, geniş konseptiyle ziyaretçilerin tüm beklentilerini karşılayacaktır."

Alagöz, fuar süresince ziyaretçi ve katılımcılara yönelik kendi branşlarında uzmanlar tarafından çeşitli seminerler ve paneller düzenleneceğini kaydetti.

Toplantıya, bazı oda ve ilgili meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.