ASO’nun geleneksel büyükelçi resepsiyonu yapıldı

ASO, Ankara’da görev yapan büyükelçilere yönelik resepsiyon verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeşim ARDIÇ

ANKARA-Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’da görev yapan büyükelçilere yönelik verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada, son gelişmelerin Avrupa’nın güvenliği ve istikrarı için Türkiye’nin önemini ortaya koyduğunu söyledi. Özdebir, Türkiye ekonomisinin güçlü olmasının, Avrupa’nın huzuru açısından çok önemli olduğunu, yapısal reformların tamamlanmasıyla ekonominin daha güçlü hale geleceğini bildirdi.

Etnoğrafya Müzesi’nde verilen resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Nurettin Özdebir, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, büyükelçilerin Türkiye’ye daha fazla yatırım yapılması için destek olmalarını istedi.

Gerek Türkiye’de gerekse sınırlarda yaşanan olayların Türkiye’nin Avrupa için önemini ortaya koyduğunu vurgulayan Özdebir, “Sınırlarımızda yaşanan olaylar ülkemizi bir mülteci dalgasına maruz bırakmıştır. Önce ülkemize gelen mülteciler, ülkemiz üzerinden Avrupa’ya geçerek, Avrupa’nın istikrarını tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Bu gelişmeler göstermiştir ki Avrupa’nın istikrarı Türkiye’nin güney sınırından başlamaktadır” dedi.

'Yüzlerce gerekçe sayabilirim'

Aynı zamanda Türkiye ekonomisinin güçlü olmasının da Avrupa için önemli olduğuna değinen Özdebir, “Yaşanan olaylara rağmen ekonomide önemli çalkantıların olmaması Türkiye ekonomisinin gücünü yansıtmaktadır. Tabi Ankara Sanayi Odası olarak bizim beklentimiz yatırımcılarınızın öncelikle Ankara’yı seçmesi. Bunun için size yüzlerce gerekçe sayabilirim” ifadelerini kullandı.
Nurettin Özdebir, düzenli sanayileşme, altyapı, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin bulunmasının da Ankara’yı yatırım yönünden ön plana çıkardığını anlattı.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise 15 Temmuz darbe girişiminde milletin kendisine karşı yapılan terör eylemine karşı büyük bir zafere imza attığını bildirdi. FETÖ’nün eyleminin ardından bazı Avrupalı dostlar ve müttefiklerin Türkiye’yi anlamadığını dile getiren Metin, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de oluşturulmak istenen algının farkında olduklarını anlattı