ATO'da kazan kaynıyor

Ankara Ticaret Odası’nda 9 yönetim kurulu üyesi istifa etti, hukuken seçim gerekecek. Kulislerde Osman Gökçek’in adı geçiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA - Ankara Ticaret Odası’nda olağan genel kurula bir yıl kala yönetim kurulundan 9 kişi istifa ederek olağanüstü genel kurul için zorunlu fiili durum yarattı. Yakın zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu ve Beyaz TV’nin sahibi konumundaki Osman Gökçek’in başkanlık için hazırlandığı ve istekli olduğuna yönelik haberler yayınlanmıştı.

Ankara Ticaret Odası’nda yönetim içindeki anlaşmazlıklar ve bazı meclis üyelerinin sert açıklamaları nedeniyle tartışmalar yaşanıyordu. FETÖ operasyonları çerçevesinde de sık sık ATO’ya yönelik ihbar ve haberler de yayılıyordu.

Birlik gözetiminde hızla seçime gidilecek

Yönetimden karar yeter sayısını düşürecek seviyede istifa olması nedeniyle ATO’da hukuken olağanüstü genel kurul süreci de başlamış oldu. TOBB Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik’e göre, herhangi bir nedenle oda ve borsa organlarında boşalmalar olduğunda, yedek üyelerle doldurulamazsa ve yönetim karar yeter sayısının altına düşerse, TOBB tarafından yönetimin kim tarafından ve nasıl yönetileceğine ilişkin karar verilecek.

DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre ATO Başkanı Salih Bezci’nin seçimlerin önünü açmak için hareket edeceği ve Başkanvekillerinden biriyle oluşacak bir yönetimin ATO’yu hızla seçime götüreceği kaydedildi.

ATO’nun, hukuki olarak kendi içinde atılması gereken adımları belirledikten sonra hızla İlçe Seçim Kuruluna başvurarak olağanüstü genel kurul sürecini başlatacağı öğrenildi.

Bezci, kararını bugün açıklayacak

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci bugün yapılacak Meclis Toplantısında bir değerlendirme yapacağını belirterek, “Bu toplantıda Meclis Üyelerine durumu aktaracağım. Ben de istifa edip etmeyeceğime ilişkin kararımı toplantıda açıklayacağım” açıklamasını yapmıştı.

Gökçek: Değerlendirmede bulunacağım

Osman Gökçek DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, bugün 14:00’da yapılacak Meclis Toplantısının ardından, başkan adaylığıyla ilgili bir değerlendirmede bulunacağını söyledi.