Bursa’da bu yıl 80 bin yeni istihdam hedefleniyor

BTSO ve Bursa Valiliği öncülüğünde Bursa İstihdam Seferberliği başlatıldı. 670 binden fazla kişiye istihdam sağlanan kentte bu rakamın 750 binin üzerine çıkması için çalışılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bursa iş dünyası, BTSO ve Bursa Valiliği öncülüğünde bu yılın sonuna kadar 80 bin yeni istihdam için harekete geçti. BTSO’nun üyelerine kredi paketi de sunacağı istihdam seferberliği kapsamında istihdam büroları açılacak ve dijital platform kurulacak.

Bursa İstihdam Seferberliği Şurası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Valiliği öncülüğünde gerçekleştirildi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen şurada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında hedeflerinin yılın sonuna kadar 80 bin yeni istihdam olduğunu söyledi. Bu yıl iş dünyası ve kentler olarak istihdam yarışı yapacaklarını belirten Burkay, “Her alanda ekonominin liderliğini üstlenen Bursa iş dünyası olarak bu seferberliğe en büyük desteği yine bizler vereceğiz. İş dünyası ve kamu olarak işsizlerin istihdamı noktasında taşın altına elimizi daha fazla koyacağız. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa 670 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Hedefimiz, seferberlik ruhuyla, yılın sonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam oluşturmak. Bursa’nın AB ortalamasının bile altında kalan yüzde 7,8’lik işsizlik rakamımızı yılın sonunda yüzde 6 seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

1 milyar liralık fon yaratılacak

Kredi Garanti Fonu ve Denizbank ile önümüzdeki haftalarda yapacakları protokolle üyelerine tavanı 1.5 milyon TL olan çok özel bir kredi paketi de sunacaklarını vurgulayan Burkay, “Üyelerimiz, yıllık yüzde 9,9’dan başlayan maliyetlerle, 2 yıldan 5 yıla kadar uzayan vadelerle, yatırım ve istihdamlarında destek olacak kredi imkanına kavuşacak. Türkiye’de ilk defa odamız tarafından sunulan ve 1.5 milyon TL’ye kadar çıkabilen bu kredi paketiyle ek istihdam sağlayan her üyemizin yanında oluyoruz. Böylelikle Türkiye’de ilk defa BTSO olarak 1 milyar liralık bir fonu Bursa iş dünyasının kullanımına sunuyoruz” şeklinde konuştu.

İstihdam büroları kurulacak

Burkay, iş arayan ile işvereni aynı platformda buluşturacakları istihdam bürolarını hayata geçireceklerini belirterek, ilk üçünün açılışını yakında yapacaklarını anlattı. “Kentimizin farklı bölgelerinde kuracağımız bu ofisler sayesinde iş arayan insanlarımız kendilerine uygun işe, işverenlerimiz ise nitelikli işgücüne rahatlıkla ulaşabilecek” diyen Burkay, “Ayrıca dijital bir platform hazırlıyoruz. Bizlere düşen görev, ‘zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışı ile Türkiye’mizi gelecek hedeflerine koşar adım ilerleyen bir ülke haline getirmek. Bizler bir oldukça, omuz omuza verdikçe hiçbir güç hedeflerimizin önünde engel olamayacak. Türkiye’nin kaderini karanlık odaklar değil, bizler belirleyeceğiz” ifadesini kullandı.

“Türkiye kaos ortamına sürüklenmek isteniyor”

Bursa Valisi İzzettin Küçük, terör örgütlerinin Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemeyi hedeflediklerini, ülke ekonomisine yapılan saldırıların da bu sürecin son halkası olduğunu söyledi. Türkiye’nin milli birlik ve seferberlik ruhuyla hareket ettiği sürece tüm engelleri aşabileceğini belirten Küçük, “Gün sadece elimizi değil, yüreğimizi de bu ülkenin taşının altına sokma günüdür. Gün bu topraklardan aldıklarımızı bu toprağın insanları ile paylaşma günüdür. Gün birliğimize, beraberliğimize katkı sunan her türlü projeyi sahiplenme günüdür” dedi.

İstihdam Seferberliği Buluşması’na Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Bursa iş dünyası kuruluşlarının başkanlarının yanı sıra Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Bağeğmez, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanvekili Tarık Tezel, Küçükçalık İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Küçükçalık, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Coşkunöz Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz, İnoksan CEO’su Vehbi Varlık, Pyrsmian CEO’su Erkan Aydoğdu, Matlı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, BESOB Başkanı Arif Tak ve Karsan Üretim Direktörü Alper Bulucu katıldı.