Bursa'dan Hollanda'ya biber ihracatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir ihracatının ardından Hollanda'ya da biber göndermeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Tarım AŞ, Hollanda'ya biber göndererek ikinci ihracatını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarım AŞ tarafından üreticiden alınan 8 çeşitten oluşan 15 ton biberi taşıyan tır, Yenişehir'den Hollanda'ya gitmek üzere yola çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya pazarlarında yer bulabilecek kalitede olmasına rağmen iç piyasada fiyatı oldukça düşen ürünlerin hak ettiği değeri bulması amacıyla Tarım AŞ'yi kurduklarını belirtti.

'Siyah incir hakettiği değeri buldu'

Geçen aylarda siyah incirin fiyatının iyice düştüğünü hatırlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Tarım AŞ olarak siyah incir ihracatını başlattık ve hak ettiği değeri buldu. Geçtiğimiz günlerde Yenişehir'de katıldığımız biber festivalinde benzer sıkıntının biberde de yaşandığını söylediler. Hemen çalışmayı başlattık ve Hollanda'ya ilk tırı gönderiyoruz. Biberin fiyatı 90 kuruşa kadar düşmüştü. Şimdi 2 liraya yaklaştı. Önümüzdeki yıl inşallah daha kapsamlı bir ihracat gerçekleşecek. Önümüzdeki yılın çiftçimiz için daha bereketli geçmesini diliyorum."

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle çiftçiler için önemli bir adımın atıldığını ifade etti.

Büyükşehir'in devreye girmesiyle piyasada biber fiyatının iki kat arttığına işaret eden Çelik, "Bizim amacımız bu işin ticaretini yapmak değil. Ancak çiftçimizle, tüccarımızla iş birliği halinde piyasalardaki dengeyi sağlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.