Çığır açan markalar listesinde iki Türk firması yer aldı

Nielsen'in inovasyonda çığır açan 11 marka sıralamasında Türkiye'den Eti Süt Burger ve Pladis O'lala'da yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

100'den fazla ülkede tüketici alışkanlıkları üzerine pazar araştırmaları yapan Nielsen'in inovasyonda çığır açan 11 marka sıralamasını yayımladı. Listede iki Türk markası da bulunuyor.

Nielsen Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Çığır Açan İnovasyon Raporu" için Avrupa genelindeki 9 bin 900 ürün lansmanının incelendiğini ve pek çok başarılı girişimin arasından 11 markanın seçildiğini, bu markaların 2'sinin Türkiye'den çıkmış olmasının gurur veririci olduğunu ifade etti.

Nielsen'in sıralamasında Fransa'dan 3, Almanya, Rusya ve Türkiye'den 2, Birleşik Krallık ve İtalya'dan birer marka bulunuyor. Kazananların 4'ü gıda, 3'ü meşrubat, 2'si kişisel bakım, diğerleri ise ev bakımı ve evcil hayvan bakımı kategorilerinde yer aldı.

Eti'nin Süt Burger'i ve Pladis'in O'lala'sı listeye giren başarılı ürünler arasında yer aldı. Listedeki 11 ürünün tamamı, lansmanlarının ilk yılında en az 7.5 milyon euroluk satışa ulaştı ve ikinci yılında da bu rakamın en az yüzde 90'ını korudu.

Nielsen'in, "Çığır Açan İnovasyon Raporu"na göre firmaların özellikle ambalaj tasarımına önem vermeleri gerekiyor. Araştırmalar, satın alma kararının yüzde 60'ının rafın önünde alındığını ortaya koyuyor. Avrupalı tüketicilerin yüzde 56'sı mağaza içi keşfin yeni ürünlere ilişkin en önemli bilgi kaynakları olduğunu belirtirken, TV reklamlarının en önemli bilgi kaynağı olduğunu ifade edenlerin oranı ise yüzde 45'te kalıyor.

Raporda yer alan bilgilere göre ayrıca Avrupalı tüketicilerin yüzde 41'i gerçek hayat durumlarının yer aldığı reklamların daha güçlü bir duygu uyandırdığını söylerken bunun aksi olan tek durum yüzde 51 ile eğlenceli, güldürücü temalar oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir