Çimentoda üretim yüzde 50 arttı

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Ünal, “Türk çimento sektörü 10 yılda üretimini yüzde 50 artırdı, Avrupa’nın lideri oldu." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, “Türk çimento sektörü 10 yılda üretimini yüzde 50 artırdı, Avrupa’nın lideri oldu." dedi.

Ünal, düzenlediği bir basın toplantısıyla, ÇEİS'in Türk çimento sektörü için "Güvenli Geleceğin Çimentosu" sloganı altında yürüttüğü faaliyetlerin sonuçlarını ve gelecek hedeflerini paylaştı.

32 üye şirkete bağlı 63 tesisle Türk çimento sektörünün yüzde 98’ini temsil ettiklerini belirten Ünal, üretim teknolojilerinin geliştirilmesinden ihracat pazarlarının genişletilmesine, dayanıklı yapı stokunun oluşturulmasından sağlam yollar ve güçlü bariyerlerin yaygınlaştırılmasına, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesinden nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine, çevreye duyarlı üretimden yenilenebilir enerji kullanımına sektörü ilgilendiren her alanda geliştirme ve iyileştirme faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.

Ünal, Türk çimento sektörünün 2016 yılında 77 milyon ton üretime ulaşarak Avrupa lideri olduğunu vurgulayarak, "Türk çimento sektörü 10 yılda üretimini yüzde 50 artırdı, Avrupa’nın lideri oldu. Sadece Avrupa lideri olmakla kalmadık, dünya çimento üretiminde ülkemizi ilk beşe soktuk. Türk çimento sektörü köklü olduğu kadar gelecek de vaat eden bir sektör. Altyapı, yol, köprü, konut projeleriyle Türkiye’nin geleceğini inşa ediyoruz. Ülkemizi geleceğe taşıyacak Üçüncü Havalimanı, Çanakkale 1915 Köprüsü, Avrasya Tüneli ve İzmit Körfez Geçişi gibi mega projelerin de taşıyıcı gücü olarak çalışıyoruz. Sağlam yapı, güçlü Türkiye anlayışıyla güvenli geleceği inşa etmenin varoluş misyonumuz olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Ünal, sektör için önümüzdeki yıllarda ABD, Afrika ve Gürcistan'ın potansiyel ihracat pazarı olabileceğini, İran'ın ise ambargonun tam olarak kalkmasına bağlı olarak hem pazar hem de rakip olabileceğini dile getirdi.

Çimento sektörü 17 bin kişiye istihdam sağlıyor

ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, Türk çimento sektörünün Türkiye geneline yayılmış tesislerle 17 bin kişiye istihdam sağladığını, son 10 yılda da iş sağlığı ve güvenliğine 145 milyon TL yatırım yaptıklarını aktardı.

"Her yıl bir Avrasya Tüneli açabiliriz"

Tufan Ünal, “Türkiye’nin güvenli geleceğini inşa etme misyonumuz kapsamında ülkemizi sağlam yollar ve güçlü bariyerlerle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Bugün ABD'deki yolların yüzde 90’ının beton yollardan oluştuğunu belirten Ünal, "Gelecekte yollarımız dayanıklı, kaliteli, ucuz maliyetli, uzun vadede daha ekonomik, çevreyle dost ve yüksek performanslı beton yollar olacak. Belediye uygulamalarında beton yollar, asfalt yollara göre ilk yapım maliyeti açısından yüzde 35 civarında daha ucuz ve daha uzun ömürlüdür. Asfalt yollara harcanan bakım onarım giderlerinden sağlanan kar ile her yıl bir Avrasya Tüneli açabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya ÇEİS Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hacıkamiloğlu ve Başkan Vekili Cem Sak da katıldı.