Deri ihracatında yüzde 14 artış

Deri ve deri mamulleri ihracatında yüzde 14 artış yaşandığını söyleyen İDMİB Başkanı Şenocak, sektörün ihracatının 367 milyon dolara ulaştığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, Türkiye'nin, dünyanın en büyük deri ihracatçılarından biri olabileceğini söyledi.

2017 yılı ilk çeyreğinde ihracat rakamlarının oldukça umut vaat edici bir görünümde olduğunu belirten Şenocak, deri ve deri mamulleri ihracatında yüzde 14 artış yaşandığını, sektörün ihracatının 367 milyon dolara ulaştığını dile getirdi.

AB pazarında yüzde 12 artış

Çeşitlendirdikleri ihracat pazarlarında Türk dericilerinin grafiklerinin hep yukarı yönde seyrettiğini ifade eden Şenocak, yılın bu döneminde AB ülkelerinin en büyük ihracat pazarları olduğunu, bu pazarda yüzde 12 artış kaydeden sektörün ihracatını 160 milyon dolara yükselttiği bilgisini verdi.

Şenocak, yılın ilk çeyreğinde hem değer, hem de miktar bazında artış yaşandığını belirterek, şunları kaydetti: "Dönemsel bazda baktığımızda, tüm alt ürün gruplarımızdan da ihracatımızda değer ve miktar bazında artış görülüyor. Özellikle ayakkabı ihracatı bu dönemde ön plana çıkan alt sektörümüz. Miktar bazında baktığımızda ise sektörümüz 39 bin ton ihracat gerçekleştirerek yüzde 20'lik bir artış yakaladı"

Teşvikler rakamlara olumlu yansıdı

İhracatçıya verilen teşvikler ve desteklerin artmasının rakamlara da yansıdığını dile getiren Şenocak, "İhracatçının birçok sorununa çözümler üretildi. Yeşil pasaport talebimiz olumlu şekilde sonuçlandı. Finansmana erişim ve yurt dışı pazarlama konularında da taleplerimizi yerine getirdiler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir