EPDK ve Savunma Sanayi'den TL kararı

EPDK, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı. Savunma Sanayi Destek Fonu da TL'ye döndü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerini dolar yerine Türk lirası cinsinden yapmayı kararlaştırdı.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı dolar yerine Türk Lirası kullanımı çağrısına destek olmak amacıyla doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk Lirası ile yapılmasına karar verildi.

Karar çerçevesinde, yakında yapılması planlanan Tunceli, Ağrı ve Doğubayazıt doğalgaz dağıtım ihaleleri de Türk Lirası cinsinden gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayii de döviz birikimini TL'ye çevildi

Milli Savunma Bakanlığınca, Savunma Sanayi Müsteşarlığının kullanımındaki Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait döviz birikiminin bugün itibarıyla Türk Lirasına çevrildiği bildirildi.

TSE'nin döviz birikimi liraya çevrildi

Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), kurumun döviz cinsi varlıklarının tamamının Türk lirasına çevrildiği bildirildi.

TSE'den yapılan yazılı açıklamada, ekonomi ve Türk lirası üzerindeki baskı ve spekülasyonlara karşı vatandaşlar tarafından tepki olarak geliştirilen "doları bozdur" kampanyasının etkili bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Bu çerçevede Kurumun dolar ve euro cinsi yabancı nakit varlıklarının tamamının bozdurularak Türk Lirasına çevrildiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir