En prestijli İsviçre saatleri görücüye çıktı

İsviçre dünya saat ihracatında son yirmi yılın rekorunu kırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Dünyanın en prestijli İsviçreli saat markaları, 21- 23 Aralık 2012 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek 'Swiss Time in İstanbul' sergisinde saat düşkünleriyle buluşacak. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan özel içerikli sergi, İsviçre Başkonsolosluğu ve Şişli Belediyesi  himayelerinde,  İsviçre Saat Endüstrisi Federasyonu'nun destekleriyle gerçekleşecek. 
 
Sergi öncesi yapılan basın toplantısında İsviçre saat endüstrisinin,  2011 yılında tüm dünyaya yaptığı ihracat ile tüm rekorların kırıldığı bir senenin yaşandığı belirtildi. Çift haneli büyüme yakalayan İsviçre saat sektörü, 2011'de bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 19.2 veya 3.1 milyar Frank artırarak 19,3 Milyar Frank'lık seviyeye taşıdı. 
 
Özellikle ticari alanda İsviçre ve Türkiye ilişkilerini gitgide sağlamlaşırken, Türk tüketicilerinin İsviçre saatlerine gösterdiği ilgi bu ilişkilerin önemli bir parçasını oluşturuyor. Son yıllarda göstermiş olduğu hızlı büyüme ile Türkiye'nin, İsviçre saatlerinin en önemli pazarlarından biri haline geldiği belirtildi.
 
m1-001.jpgİsviçre Başkonsolosluğu olarak hazırlanan üst düzey organizasyonu desteklemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İsviçre Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz, "Türkiye hızla gelişen bir ekonomiye ve gittikçe artan milli gelire sahip. Bu durum Türkiye pazarına ilgiyi yoğunlaştırıyor" dedi. Başkonsolos İsviçre firmalarının, Türkiye pazarında gelecek gördükleri  için bu pazarda var olmak istediklerini belirtirken, İsviçre'nin en prestijli saat markalarının bir araya geldiği 'Swiss Time in İstanbul', yüksek kalite ve saat tutkunlarının hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Sergi İsviçre'nin Türkiye  tanıtımında ve ticari ilişkileri derinleştirmeyi hedefleyen etkili bir organizasyon olacak" dedi. 
 
"Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan 'Swiss Time in İstanbul' sergisinde, İsviçre saatçiliğinde öne çıkan tüm markalar yeni ürünlerini saat severlerle buluşturacak"  diyen organizasyon komitesi başkanı İrfan Nalçacı, saatte kalite ve güven söz konusu olduğunda ilk akla gelenin, İsviçre saatleri olduğunu, İsviçre'nin geçmişten bugüne yüksek kalitesi, etkileyici tasarımı ve kusursuz saatleri ile tarz ve prestij sahibi insanlar tarafından tercih edildiğini vurguladı. Nalçacı bu sergi ile İsviçre'yi adeta İstanbul'a taşıdıklarını ve sergiye büyük katılım beklediklerini sözlerine ekledi. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir