Endüstri 4.0 için yasal düzenleme hazırlığı

Bakan Özlü, hazırladıkları Üretim Reform Paketi'ne ilişkin olarak sanayi kesimi ve diğer kamu kurumlarıyla görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti. Özlü, paket kapsamında 4. Sanayi Devrimi için de önemli yasal düzenlemelerin gündeme alındığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Canan SAKARYA

ANKARA - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi yatırımlarını artırarak, sanayicinin sorunlarına çözüm sağlamak için hazırladıkları Üretim Reform Paketi'ne ilişkin olarak sanayi kesimi ve diğer kamu kurumlarıyla görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı. Bakan Özlü, sanayide dijital değişim çerçevesinde bir platform oluşturmak için çalışmaya yaptıklarını kaydetti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’ye sanayi üretiminde yaşanan düşüşü önlemek ve üretimi artırmak için ne gibi tedbirler alındığını sordu. CHP’li Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Özlü, sanayi yatırımlarını artırmak ve sanayinin sorunlarına çözüm bulabilmek için ‘Üretim Reforma Paketi’ni hazırladıklarını kaydeden Özlü, “Sanayi kesimiyle ve diğer kamu kurumlarıyla görüşmelere devam etmekte olduğumuz bu pakette mevcut sanayilerin gelişimlerinin önünde engel olan tıkanıklar giderilmeye çalışılırken sanayinin dönüşümü çerçevesinde özellikle 4. Sanayi Devrimi noktasında önemli yasal düzenlemeler gündeme alınmıştır” dedi.

Gündemlerine aldıklarını diğer bir konunun ise ‘Sanayide Dijital Dönüşüm’(4. Sanayi Devrimi) olduğunu kaydeden Özlü, şunları söyledi:

“Dördüncü sanayi devrimi ile birlikte yapay zeka, robotik teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, 3D yazıcılar, nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut bilişim gibi alanlarda yaşanan gelişmeler, sanayi de yepyeni bir dönüşüme yol açacaktır. Dolayısıyla bu kapsamda bir çalışma grubu kurmuş olup, bu konuda platform oluşturulmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.”