Erdoğan, 'TL'ye çevirin' çağrısını yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eldeki dövizlerin altın ve TL'ye çevrilmesi çağrısının etkili olduğunu söyleyerek, bu çağrıyı tekrarladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de toplu açılış törenine katıldı.

"Türkiye tankla tüfekle yıkamayanlar, şimdi de ekonomik darbeyle nasıl yıkarız derdindeler" diyen Erdoğan, "Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları avrosu olanlar, diyorum ki, bu paraları altına ve TL'ye yatırın. Buna hazır mıyız? Türk Lirasına bunları döndürüyor muyuz? Bizim Türk Liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar, biz karşılıksız para basmayız. Şu 3 gün, 4 gün içerisinde yastığının altında ne var, ne yok TL'ye çevirmeye başladı" dedi.

Yerli para ile alışverişte adım atılıyor

Bu sıralar Çin, Rusya ve İran ile yerli parayla alışveriş yapılması üzerine adımlar atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı, "Yarın başbakanımız Rusya'ya gidiyor. Oralarda ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımını atacaklar. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla... Merkez Bankamıza talimatı verdik. Bu oyunlar tutmayacak, bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız." şeklinde konuştu.