Erdoğan'dan yabancı yatırımcılara çağrı

Amerika ziyaretinde 40'a yakın ABD'li üst düzey yönetici ve uluslararası fon yöneticisi ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, onları Türkiye'deki yatırımları artırmaya davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde savunma, havacılık, kimya, sağlık, bilişim ve imalat sanayi gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren şirket temsilcisi ve önemli fon yöneticileriyle bir araya geldi.

Washington'da gerçekleşen görüşmelerde Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) koordinasyonuyla 40'a yakın Amerikalı üst düzey yönetici ve uluslararası fon yöneticisi Türkiye'deki yatırımları artırmaya davet edildi.

TYDTA'dan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırım ortamına ilişkin gelişmeleri ve Türkiye'nin ekonomik gündemini dev şirketlerin temsilcileri ile paylaşarak Türkiye'deki yatırımlarını artırmaya davet etti" ifadesine yer verildi.

Yabancı yatırımcılara politikalar anlatıldı

Açıklamada görüşlerine yer verilen TYDTA Başkanı Arda Ermut, Türkiye ekonomisine ilişkin hükümetin sürdürdüğü etkin ve kararlı politikaların ilk ağızdan ABD'li yatırımcılarla paylaşılması adına toplantının büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Bu toplantı ile Türkiye'nin uluslararası yatırımcılara sağladığı desteği en üst düzeyde gösterdik" dedi.

"Türkiye'nin yatırım ortamına güveniyorlar"

Ermut, ekonomik reformlara devam edileceğinin altının çizerek, "Türkiye-ABD arasında ticaret anlaşmasına ABD'li şirketler olarak destek olunacağı, teknoloji şirketlerinin yatırım gündemleri, uluslararası fon şirketlerinin Türkiye'deki yatırımlarını artırma gündemleri gibi konular ele alındı. Referandum sonrasında oluşan yeni tabloda uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin yatırım ortamına, siyasi istikrarına ve gelecek vizyonuna güvendiklerini gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir