Financell 2,9 milyar lira kredi kullandırdı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Financell'in 2016 yılında cep telefonu satışlarında toplam 2.9 milyar lira kredi kullandırdığını bunun finans sektöründeki toplam kredilerin yüzde 13'üne karşılık geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vestel ve Turkcell'in telefon kampanyası "Hızlı ve yerli İşbirliği Vestel Venus 5000" etkinliğinde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Grubu'nun tüketici finansman şirketi Financell'in 2016 yılında cep telefonu satışlarında toplam 2.9 milyar lira kredi kullandırdığını açıkladı.

Türkiye'de satılan her 5 telefondan 1'inin yerli olduğunu söyleyen Terzioğlu, "Yerli her 3 telefonun ikisini de Turkcell satıyor" dedi.

"Financell toplam kredilerin yüzde 13'ünü verdi"

Financell'i 2016 yılı Nisan ayında hayata geçirdiklerini anımsatan Terzioğlu, "Bir seneden az bir süre içinde Türkiye'deki toplam tüketici kredilerinin adetsel olarak yüzde 85'ini, finans sektöründeki toplam kredilerin yüzde 13'ünü verdi. Türkiye'nin en yüksek ödenmiş sermayeli tüketici finansman şirketi oldu ve 2016 senesinde 2.9 milyar liralık kredi kullandırdı. Yerlilik oranında önümüzdeki 24-26 ay içinde yüzde 50-50 noktasına geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Her yaptığımızı global düşünüyoruz"

Etkinlikte konuşan Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise ihracat hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "İhracat konusunda biz Turkcell'in faaliyet gösterdiği ülkelere gerekli numuneleri gönderdik. Oradaki görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz daha çok deneme, pilot ihracatlarımız oldu. İhracat kolay değil çünkü dünyada da ciddi bir rekabet var. Sadece Türkiye pazarında mobil telefon üretmek gibi bir hedefimiz asla olamaz. O yüzden bizim ihracat hedeflerimiz, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"100 yerli mümkün değil"

"Yüzde 100 yerli telefon" beklentisine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dünyada hiçbir ürünü yüzde 100 yerli yapmak diye bir şey mümkün değil. Apple Amerikan telefonu diye düşünüyorsunuz. Apple'ın içindeki bütün komponentlerin yüzde 80'i zaten Amerika dışından geliyor. Burada mühim olan tasarım yerli mi? Özgün bir tasarım mı?

Bizim burada oturup cip yapmamızı beklemiyorsunuz. Dünyada 1.2 milyar adet cep telefonu üretiliyor. Bunlarda kullanılan toplam çip sayısı üç tane. Bunu üç tane firma yapıyor. Burada artık mühim olan unu, şekeri bulup bunu helvayı nasıl yaparsınız yapmak."

Bu konularda ilginizi çekebilir