İSO, bir haftada bin kişi aldı

İstanbul Sanayi Odası üyesi 152 firma, bir haftada bin kişiye yeni istihdam sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bir haftada 152 firmada bin kişiyi aşan yeni istihdam yaratıldığını söyledi.

İSO tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Bahçıvan, "Odamızın ve üyelerimizin çabalarıyla yaratılan yeni istihdam sayısı bir haftada 152 firmada 1,000 kişiyi aştı. Önümüzdeki günlerde bu sayının arzu ettiğimiz ölçüde daha da yükseleceğinden kuşku duymuyorum" dedi.

'Seferber' olan üyelerinin ismini sitesinde yayınlıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istihdamda yavaşlamanın yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için bu alanda seferberlik çağrısı yapmış, birçok şirket ve çatı örgütünden de bu çağrıya destek gelmişti.

Erdoğan, Nisan ayında öngörülen anayasa değişikliği referandumunun hemen öncesine gelen Mart ayına kadar istihdamda ciddi bir dönüşüm yakalanmasının önemini vurgulayarak, bunu "milli bir seferberlik ilanı" olarak tanımlamıştı.

Bahçıvan ayrıca TOBB'un başlattığı Nefes Kredisi kampanyasında İSO üyesi KOBİ'lerin kullanımı için toplam 75 milyon liralık kredi hacmi oluşturarak kampanyaya katıldıklarını, geçen sürede 343 üyenin yaklaşık 50 milyon TL kredi kullandığını söyledi.