İşveren teşviki istihdamı artıracak

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, "İşverene getirilen teşvikler istihdama olumlu katkı sağlayacak" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA) - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, hükümetin işverenlerin 2017 yılında yeni işe alacakları çalışanlar için ödemeleri gereken primlerin devlet tarafından karşılanması ve söz konusu çalışanlardan gelir vergilerinin alınmamasına yönelik düzenlemesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

9 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen geçici maddeler sebebiyle açıklamada bulunan Önen, “Cumhurbaşkanımızca liderliği üstlenilen ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ girişimi kapsamında, Türkiye tarihinde işverenlere verilen en kapsamlı istihdam teşvikleri olarak nitelendirebileceğimiz desteğin işsizlik göstergelerine olumlu katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Türk işverenleri olarak, Ülkemizin geleceğine ve gençlerimize yönelik atılan her adımın önemine inanıyor ve destekliyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir