İtalyanlar Marble 2017'ye davet edildi

EMİB, dünyanın en büyük ikinci mermer ve teknolojileri fuarı MARBLE'a İtalyanları davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk doğaltaş sektörü, ithalatçıların Türkiye’ye gelme konusunda kafalarındaki soru işaretlerini gidermek üzere alıcılarla iletişimi arttırmak için harekete geçti.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, bu amaçla Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu, İzmir İtalyan Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen organizasyonla sektörün İtalyan temsilcileriyle bir araya geliyor. 22 Ocak’ta başlayan organizasyon yarın (26 Ocak) sona erecek.

24 kişilik heyet ilk olarak Carrara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giorgio Bianchini ve İtalyan doğaltaş firmaları ile biraraya geldi. Türkiye ve İtalya'nın doğaltaş sektöründe iki lider ve söz sahibi ülke olduğuna ifade eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İtalyan iş insanlarını İzmir'de Mart ayında düzenlenecek İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na davet etti.

Toplam rezervin yüzde 33'ü Türkiye'de

İki ülkenin güçlerini birleştirerek, daha çok işbirliği yapması gerektiğini ifade eden Kaya geçen yıl İtalya'ya yaklaşık 7.5 milyar dolar ihracat yapıldığını, İtalya'dan ise 10 milyar dolar ithalat gerçekleştirildiğini kaydederek bu rakamlara bakınca karşılıklı ticari ilişkileri geliştirerek sürdürmenin önemine değindi.

Türkiye'nin dünyanın toplam mermer rezervinin yüzde 33'üne sahip olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Kaya, "Türk doğal taş sektörü; çeşit ve rezerv zenginliği, sektör deneyimi, ham madde bolluğu, deniz ulaşımında nakliye kolaylığı, dinamik sektör yapısı, kullanılan yeni teknolojiler ve geniş renk skalası ile dünya doğal taş piyasasında önemli bir yere sahip" diye konuştu.

"Marble’ı yakından takip ediyoruz"

Carrara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giorgio Bianchini ise Türkiye'nin İtalya için stratejik ve ekonomik açıdan çok önemli bir partner olduğunu söyledi. Üyelerinin Marble Fuarı'nı yakından takip ettiklerini belirten Bianchini, “Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Carrara sizin doğaltaş sektörü açısından ilginizi çekecek yeni ticari bağlantılar kurabileceğiniz önemli bir merkez" dedi.

Organizasyon kapsamında 24 kişiden oluşan heyet tarafından çeşitli firmalarının yetkilileriyle ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir