Lojistikte 4.0 dönemini Ekol başlatıyor

Sektörde ilklerin öncüsü olan ve Avrupa'da en hızlı büyüyen Türk şirketi Ekol, yeni bir ilke imza atarak lojistikte endüstri 4.0 dönemini başlattı. 3 yılda 35 ülkeye daha ofis açmayı hedefleyen şirket, Avrupa-İran arası taşıma yapacak havayolu şirketi kurmayı planlıyor. 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen lojistik şirketlerinden Ekol, sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Turquality programına alınan ilk lojistik firması olduğunu açıklayan Ekol, yine sektörde bir ilke imza atarak,  “Lojistik 4.0” dönemini başlattı. Bu dönüşümle birlikte Ekol, logosunu da değiştirdi. Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, "Birçok konuda olduğu gibi sektörümüzde Endüstri 4.0’da da öncü olmak için çalışıyoruz. Elbiselerin el değemeden depolandığı ve araca el değmeden yüklendiği bir yapıya sahibiz. Dijital teknoloji, yapay zeka, big data dediğimiz yapı bu çözümlerin dışında farklı çözümler sunmaya başladı. Biz de Ekol olarak bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi. 

Yeni stratejiyle uyumlu kurumsal kimlik

Ekol, lojistik sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Alışagelmiş iş yapış modellerini “Lojistik 4.0” stratejisi ile kökten değiştirmeyi amaçlayan Ekol Lojistik, müşterileri için entegre, esnek ve etkin çözümler sunacak. Başlattığı dönüşüm hamlesiyle daha da güçlenerek yoluna devam eden Ekol, yeni stratejisi ile paralel olarak kurumsal yüzünü de yeniledi. Ekol, girişimci ruhuna uygun daha cesur, daha dinamik bir yapı ortaya  koymayı amaçlıyor.  Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul şunları söyledi: “1990 yılında yani 27 yıl önce başladığımız bu yolculuğa bugün itibarıyla yeni bir yüz, daha çağa uygun bir bakış açısıyla başlayacağız. Dünya son yıllarda çok ciddi bir şekilde değişim içinde ve teknoloji hayatımızın her aşamasına girmeye başladı. Hayatımızın neredeyse her aşamasına etki edecek, üretim sistemlerini, dağıtım sistemlerini, yönetim sistemlerini etkileyecek olan bir döneme giriyoruz. Biz de Ekol olarak bir şeyi daha iyi yapmak ve yaptığımız işte öncü olmak ve sektörümüzde yenilikler getirmeye çalıştık. Gururla söyleyebilirim ki, bu hedeflerimizin birçoğunu da ulaştık" diye konuştu. 

Lojistik 4.0 Ekol adına tescillendi

Lojistik 4.0'ın Ekol adına tescillendiğini de açıklayan Ahmet Musul, "Endüstri 4.0’da da öncü olmak için çalışıyoruz. Elbiselerin el değemeden depolandığı ve araca el değmeden yüklendiği bir yapıya sahibiz. Dijital teknoloji, yapay zeka, big data dediğimiz yapı bu çözümlerin dışında farklı çözümler sunmaya başladı. Biz de Ekol olarak bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz teknolojinin bize vereceği yetkinlikle rekabette bir adım daha öne geçmek. Yeni logomuzla yeni anlayışa yeni döneme uygun daha yetkin bir yaklaşım getirmeye çalıştık. Lojistik 4.0 artık dünyada Ekol adına tescillenmiş bir mottodur" diye konuştu.

Çevreci bir şirket olduklarına da vurgu yapan Musul, "Yeşil lojistikle her ay 365 bin 500 ağa kurtarıyoruz. Her ay 850’dan futbol sahasından fazla ormanı kurtarıyoruz. Her ay dünyanın etrafında 360 kere dolaşacak kadar yakıtı tasarrufu ediyoruz" dedi. 

2020'de 50 ülkeye yayılmayı hedefliyor

Avrupa’da lider lojistik şirketi olmak isteyen Ekol, bu hedefine koşarak ilerliyor. Ahmet Musul, şu an 15 olan ülke sayısını 2020 yılında 50 çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Musul ayrıca, "5 bin 500 olana araç sayılarını 10 binin üstüne çıkarmak istiyoruz. Gemi sayısını 6’dan 11’e çıkarmak, 1 milyon metrekare olan depomuzu 1.5 milyon metrekareye çıkarmak istiyoruz. Bu yatırımlarla hedefimiz 2020 yılında 1.5 milyar euro ciro yapmak” dedi. Yalova'da büyük bir yatırımla hayata geçirilen liman projesini de hatırlatan Musul, iki hafta içinde limanı hizmete açacaklarını söyledi. Musul, Avrupa ve İran arasındaki ticaretten önemli bir pay almak için, İran'da ülkenin en modern ve büyük depolama alanını kurduklarını, ayrıca yine Avrupa-İran arasında taşıma yapacak bir havayolu şirketi kurma hedeflerinin olduğunu söyledi. 

Çin'den aldığı yükleri 17 günde Macaristan'a taşıdı

Ekol Lojistik, geçtiğimiz hafta Çin'in Xian şehrinden yüklediği 41 vagon konteyneri, 6 ülkeyi aşarak 17 günde Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye ulaştırarak önemli bir başarıya imza attı. 41 vagonluk trenin Budapeşte Mahart Konteyner Terminali'ne gelişi nedeniyle düzenlenen törene Macaristan Devlet Bakan Yardımcısı Tamas Molnar, Çin'in Macaristan Büyükelçisi Duan Jielong, Ekol Lojistik Macaristan Müdürü Akos Kovacs katıldı. Tamas Molnar, Çin'den demiryolu ile 9 bin 300 kilometre katederek 17 günde Budapeşte'ye ulaşan vagonların, ülke ekonomisine çok büyük katkı yaratacak gelişmelerin işareti olduğunu belirtti. Molnar, Ekol Lojistik'in tarihi bir görevi üslenerek Uzakdoğu ticaret hacminde en öneml aktörler arasında yer aldığını söyledi. Çin'in Macaristan Büyükelçisi Duan Jielong ise  Çin'de üretilen ürünlerin Macaristan'a ulaşmasında önemli bir zaman kaybının kalktığını belirterek, Ekol Lojistik'in sağladığı bu imkan sayesinde verimliliğinde arttığını vurguladı.