Mondelez kuruluşunu Türkiye'de kutladı

Dünyanın gıda devi Kraft Foods ikiye bölündü ve atıştırmalık ürünler şirketi "Mondelez International" adını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Dünyanın lider çikolata, bisküvi, sakız ve şekerleme üreticisi Mondelez International Inc. yeni bir şirket olarak kuruluşunu Türkiye'de kutladı. Şirketin Gebze tesislerinde yapılan etkinlik, dünya çapında yaklaşık 100.000 Mondelez International çalışanının, 80'den fazla ülkedeki 300 ofis, ar-ge merkezleri, dağıtım merkezleri ve fabrikalarda yaptığı kutlamalardan biri oldu.
Daha önce Kraft Foods olarak anılan ve Cadbury, Jacobs, LU, Milka, Nabisco, Oreo, Tang ve Trident'in dahil olduğu dünyanın en çok sevilen yiyecek ve içecek markalarının üreticisi, Kuzey Amerika'da bulunan temel gıda ürünleri işini 1 Ekim 2012 tarihi itibariyle bünyesinden ayırarak şirket ismini "Mondelez International" olarak değiştirdi. "Lezzetli dünya" anlamına gelen Mondelez sözcüğü, Latince'de "dünya" anlamına gelen "monde" ve "lezzetli" kelimesinin eğlenceli bir şekilde ifade edilişi olan "delez" sözcüklerini bir araya getirerek oluşturuldu.

irenerosenfeld.jpgkostasvlachos.jpg

Mondelez International Inc. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Irene Rosenfeld, "Bu gün çok özel bir gün. Mondelez International olarak tüketicileri mutlu etmek üzere eşsiz biçimde konumlandırılan küresel atıştırmalık şirketi olarak başlangıcımızı yapıyoruz. Biz, dünyanın en harika yeni kurulan şirketiyiz. 36 milyar dolar ciroya ve Oreo, Cadbury ve Milka gibi dünya çapında nesiller boyu sevilen markalara sahibiz" dedi.

Mondelez International Türkiye Genel Müdürü Kostas Vlachos ise "Adımız yeni olabilir ancak yıllardır Türkiye'de faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün çok heyecan verici bir geleceğin başlangıcı. 2 Ekim Salı günü Gebze tesislerimizde çalışanlarımızla birlikte bu yeni başlangıcı kutlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

Kraft Foods adı altında Türkiye'de 1993 yılından beri faaliyet sürdüren Mondelez International, Türkiye'de en çok satan ürünler arasında bulunan First, Falım, Kent, Olips, Jelibon, Milka, Toblerone, Patos, Jacobs gibi markaları çatısı altında bulunduruyor. Türkiye'de biri Gebze'de diğeri Pendik'te olmak üzere iki önemli üretim tesisine sahip olan şirket, 660'ı beyaz yakalı, 1140'ı mavi yakalı olmak üzere toplam 1800 personel istihdam ediyor. Mondelez International, distribütörleri üzerinden de yaklaşık 2000 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.