Online alışveriş kararına uzmanlardan destek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun aldığı 'kredi kartı gönderirken online alışveriş özelliğini kapalı olması' kararına uzmanlardan destek geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda, bankalar artık müşterilerine kredi kartı gönderirken online alışveriş özelliğini kapalı hale getirmeye hazırlanıyor. Uzmanlar önlemlerin yerinde olduğunu, Türkiye'de acilen teknoloji eğitimi seferberliği gerçekleştirilmesinin zorunluluk oluşturduğunu ifade etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner ise alınan kararı değerlendirdi. Önlemlerin yerinde olduğunu ifade eden Yetkiner, Türkiye'de acilen teknoloji eğitimi seferberliği yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Yüzde 60'ı giyim ürünleri

Yetkiner, TÜİK verilerine göre alışverişin yüzde 60'ını giyim ve spor malzemesi, yüzde 29,7'sini seyahat bileti, araç kiralama, yüzde 25,8'ini ev eşyası, yüzde 21'ini cep telefonu gibi elektronik araçlar, yüzde 19,8'ini de gıda maddelerinin oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye'de yaklaşık 176 milyon banka kartı ile kredi kartı bulunduğunu belirten Prof. Dr. Yetkiner, "Teknoloji her geçen gün yaşamımızı daha çok kontrol altına alıyor. Bu aynı zamandaTeknolojilerin bireysel ve kamu alanında ciddi güvenlik problemlerini ortaya çıkıyor. Sonucunda, özel hayatın ihlalinden ticari sırların korunmasına kadar bir dizi sorun katlanarak büyüyor. BDDK'nın aldığı önlemler çok yerinde ancak teknoloji eğitimi eksik kaldığı ya da verilmediği sürece alınan her önlem bir sonraki teknolojik yenilikle birlikte geçersiz kalacaktır" şeklinde ifadeler kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir