"Ayçiçek fiyatı çiftçiyi memnun edecek"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


EDİRNE - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, "Bu yıl ay çiçek fiyatı çiftçimizin memnun olacağı şekilde teşekkül edecek" dedi. Uğur, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Edirne'deki bölgesel yağ sanayicileri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Edirne denilince akla ayçiçeğinin geldiğini belirten Uğur, şunları kaydetti: "Edirne bölgesi ayçiçeğinin en fazla üretildiği, çiftçisi ve sanayicisiyle yağ üretimiyle iştigal ettiği bir ilimiz. Biz de toplantıda rekolte ve fiyat değerlendirmesi yaptık. Konuyla ilgili dünyadaki gelişmeleri değerlendirdik. Bu yıl ayçiçek fiyatı çiftçimizin memnun olacağı şekilde teşekkül edecek. Dünyadaki ayçiçek fiyatları yüksek seyrediyor. Trakya'dan önce Adana, yani güney bölgemizde ayçiçek rekoltesi çıkıyor. Şu an çiftçilerimizde iyi bir rekolte beklentisi var. Fiyatların da iyi olacağını ümit ediyoruz. Biz, çiftçimizin daha fazla ayçiçek ekip, üretim yapmasını istiyoruz. Arzu ediyoruz ki Türkiye kendi yağıyla kavrulsun."

Uğur, Türkiye'deki yağ açığı nedeniyle 1 milyon ton yağın ithal edildiğini belirterek, yaklaşık 3 milyar doların üzerinde yağlı tohum ve türevlerine döviz ödendiğini kaydetti. AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.