Tarım Kredi, temerrüt faizi uygulamayacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, ürün bedelini kooperatiflere temlik edenlerin borçlarına temerrüt faizi uygulanmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) tarafından başlatılan uygulama ile tarım kredi kooperatiflerine borcu olan ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) ürün teslim eden ortaklardan ürün bedelini kooperatiflere temlik edenlerin borçlarına temerrüt faizi uygulanmayacak.

TTKKMB'den yapılan yazılı açıklamada, kooperatiflere borcu olan ve borcunu ödemekte sıkıntı yaşayan ortaklara destek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldığı bildirildi.

TTKKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, konuyla ilgili değerlendirmesinde, kooperatiflerin alacaklarının tahsilatının artırılmasını sağlamak üzere başlattıkları bu uygulama ile TMO'ya ürün satan ortaklarının ürün bedeli alacaklarını kooperatiflere temlik etmelerini teşvik edeceklerini belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"TMO'dan ürün bedeli alacaklarını temlik eden ortaklarımız ile TMO'ya ürün satmayan ortaklarımızın da borçlarını ödemelerinin teşvik edilmesi açısından borcunu ödeyen ortaklarımızın, vadesi 2009 yılı içerisinde bulunan borçları için vade tarihinden itibaren 1 aylık sürede temerrüt faizi yerine normal faiz üzerinden faiz uygulayacağız.

Diğer yandan ortaklarımızın, vadesi 2009 yılından önce dolmuş, geçmiş yıllara ait borçlarına ise TMO'ya ürün teslim ettiği tarihten itibaren 1 aylık süre içerisinde normal faiz uygulayacağız. Ayrıca her iki şekilde de bu uygulamaya dahil olan ortaklarımıza talep etmeleri halinde tarım kredi kooperatifleri olarak yeni kredi kullandıracağız."